Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS.

Bit Alijansa učesnik najvećeg okupljanja biznis lidera – SUMMIT 100

 
Bit Alijansa po prvi put učestvuje na događaju ”Summit 100 – najveće okupljanje biznis lidera iz zemalja jugoistočne Evrope”,  koji će se održati u Skoplju 16. i 17. oktobra.
 

Summit 100 je jedinstvena biznis inicijativa koja okuplja 100 najeminentnijih biznis lidera iz regiona jugoistočne Evrope, uključujući  Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Albaniju. Ispred Bit Alijanse će učestvovati izvršni direktor Armin Talić.
 
,,Izuzetna nam je čast što Bit Alijansa učestvuje na ovako važnom događaju. Imat ćemo priliku predstaviti softversku industriju Bosne i Hercegovine i razmijeniti znanje i iskustva“, rekao je izvršni direktor Bit Alijanse Armin Talić.
 
Cilj događaja je uključiti bisnis lidere u dijalog kako bi oblikovali novu viziju za unapređenje poslovanja i kvalitete života u regiji. Učesnici će učestvovati na okruglim stolovima i diskutovati o preprekama i mogućnostima saradnje u regiji. Zaključci i preporuke koji budu doneseni na ovom dvodnevnom skupu će biti proslijeđeni političkim liderima i relevantnim stejkholderima ovih zemalja kao smjernice za buduće djelovanje.
 
Ova inicijativa je zamišljena kao snažna koheziona sila privrednog povezivanja i konkretan doprinos biznis lidera naporima usmjerenim na unapređenju ekonomske saradnje i konkurentnosti na prostoru jugoistočne Evrope.