Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Bit Alijansa učesnik najvećeg okupljanja biznis lidera – SUMMIT 100

 
Bit Alijansa po prvi put učestvuje na događaju ”Summit 100 – najveće okupljanje biznis lidera iz zemalja jugoistočne Evrope”,  koji će se održati u Skoplju 16. i 17. oktobra.
 

Summit 100 je jedinstvena biznis inicijativa koja okuplja 100 najeminentnijih biznis lidera iz regiona jugoistočne Evrope, uključujući  Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Albaniju. Ispred Bit Alijanse će učestvovati izvršni direktor Armin Talić.
 
,,Izuzetna nam je čast što Bit Alijansa učestvuje na ovako važnom događaju. Imat ćemo priliku predstaviti softversku industriju Bosne i Hercegovine i razmijeniti znanje i iskustva“, rekao je izvršni direktor Bit Alijanse Armin Talić.
 
Cilj događaja je uključiti bisnis lidere u dijalog kako bi oblikovali novu viziju za unapređenje poslovanja i kvalitete života u regiji. Učesnici će učestvovati na okruglim stolovima i diskutovati o preprekama i mogućnostima saradnje u regiji. Zaključci i preporuke koji budu doneseni na ovom dvodnevnom skupu će biti proslijeđeni političkim liderima i relevantnim stejkholderima ovih zemalja kao smjernice za buduće djelovanje.
 
Ova inicijativa je zamišljena kao snažna koheziona sila privrednog povezivanja i konkretan doprinos biznis lidera naporima usmjerenim na unapređenju ekonomske saradnje i konkurentnosti na prostoru jugoistočne Evrope.