Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Bit Alijansa u posjeti polaznicima obuke omladinskih lidera – UMiD

 
Na neformalnom druženju sa polaznicima obuke omladinskih lidera “UMiD” predstavnici Bit Alijanse, Mirza Mušić i Haris Palalija su predstavili mogućnosti razvoja karijere u softverskoj industriji.
 

U okviru Obrazovno-razonodnog centra za mlade SPAJALICA, Institut za razvoj mladih KULT provodi certificiranu obuku omladinskih lidera/ki „Uči, misli i djeluj!“, koja polaznicima/ama, između ostalog, nudi mogućnost da steknu samopouzdanje, sagledaju svoje sposobnosti i potencijale te razviju osjećaj za odgovornost u društvu i steknu vještine upravljanja i bavljenja biznisom.
 

Obuka UMiD – Uči, misli i djeluj zvanično je priznati vid neformalnog obrazovanja koje mladima pruža mogućnost sticanja različitih kompetencija koje će ih učiniti konkurentnim na tržištu rada, a program se sastoji od seminara, praktičnih vježbi i volonterskog rada.
 

Kroz interakciju sa polaznicima UMiD obuke,  Mirza Mušić, koji radi osam godina na poziciji softverskog inžinjera, je prezentirao svoje zanimanje i put razvoja svoje karijere. Neke od zanimljivih tema bile su koje radna mjesta postoje u softverskim kompanijama, kako i gdje steći IT znanje, kako samostalno razvijati svoje IT vještine i time postati atraktivan na tržištu rada.