Popular News

Bit Alijansa, Srednjoškolski centar “Gemit-Apeiron” i Panevropski univerzitet pokreću školu programiranja u Banjoj Luci

 

31.05.2018

 
Današnjom posjetom generalnog menadžera Bit Alijanse, Armina Talića Srednjoškolski centar “Gemit-Apeiron” i Panevropski univerzitet i Udruženje Bit Alijansa dogovorili su pripreme za pokretanje CoderDojo – škole programiranja za mlade.
 
“Škola je besplatna, časovi će biti organizovani u prostorijama škole i Univerziteta, a škola počinje početkom mjeseca jula i dobrodošli su svi zainteresovani”, kazala je prof.dr Milanka Aleksić, menadžer Srednjoškolskog centra i dodala da se tokom posjete razgovaralo i o usklađivanju nastavnog plana i programa Informatičke Gimnazije sa aktuelnim trendovima u IT industriji.
 
CoderDojo je svjetski pokret osnovan u Irskoj, s ciljem pružanja mogućnosti učenja programskih jezika već od najranijeg djetinjstva. Tokom 2016. godine više od 48.000 djece je pohađalo CoderDojo škole programiranja u 65 zemalja svijeta.
 
Podsjećamo, Panevropski univerzitet “Apeiron” i Udruženje Bit Alijansa potpisali su sporazum o saradnji početkom marta ove godine i potpisnici su najavili organizovanje obuka, specijalističkih kurseva i okruglih stolova.