Popular News

Bit Alijansa prisustvovala sastanku sa NJ.E. Ericom Nelsonom, američkim ambasadorom u BiH

 
25.09.2019.
 
U četvrtak, 19. septembra 2019. godine održan je okrugli stol i sastanak upoznavanja sa NJ.E. Ericom Nelsonom, američkim ambasadorom u Bosni i Hercegovini sa predstavnicima IT industrije BiH. Tema sastanka je bilo predstavljanje trenutnog stanja, rezultata i izazova IT industrije u BiH te prijedlog inicijativa za unapređenje industrije.
 
Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse prisustvovala je sastanku te istakla: „Ambasade u BiH čine jednu od najvažnijih karika podrške kada govorimo o ekonomskom napretku naše države. U tom kontekstu, podrška koju Ambasada Sjedinjenih Američkih Država pruža IT sektoru, kao profitno najbrzorastućem u BiH pa samim tim sektoru sa najvećim potencijalom za jačanje ekonomije u BiH, izuzetno je značajna jer podstiče kompletnu IT industriju da maksimizira svoj potencijal. Ovom prilikom se u ime svih kompanija članica Bit Alijanse zahvaljujem NJ.E. Ericku Nelsonu, američkom ambasadoru na pozivu i organizaciji okruglog stola sa predstavnicima IT industrije Bosne i Hercegovine. Sastanak je bio izuzetno konstruktivan i produktivan, tako da sam sigurna sam da će u narednom periodu vrlo značajne inicijative u kontekstu IT industrije biti pokrenute u saradnji sa američkom ambasadom u Bosni i Hercegovini.“
 
Sastanku su uz predstavnike američke ambasade prisustvovali i Azra Sarić (Mistral), Amina Karić (Authority Partners), Jovana Musić (HUB387), Vedran Šimunović (INTERA Tehnološki park), Nedim Sirbubalo (Sys Company), Faris Začina (Ministry of Programming) i Amer Hadžikadić (Oracle).