Popular News

Bit Alijansa potpisala memorandum o saradnji sa Udruženjem PMI Chapter BiH

 

19.06.2019.

 

S ciljem osnaživanja rada udruženja koja imaju za cilj jačanje poslovnog okruženja, Bit Alijansa je potpisala Memorandum o saradnji sa Udruženjem PMI Chapter BiH. Potpisivanju Memoranduma o saradnji su prisustvovale predsjednica Udruženja PMI Chapter BiH, Jasna Pleho i izvrÅ”na direktorica Bit Alijanse, Tatjana Vučić.

 

Project Management Insitute (PMI) je najveća međunarodna organizacija projekt menadžera, sa sjediÅ”tem u SAD. PMI je ujedno globalni lider u razvoju standarda za vođenje projekata. Glavni cilj PMI-a je promocija projekt menadžmenta (PM) kao profesije i profesionalnosti u vođenju projekata. Udruženje u BiH je neprofitna organizacija posvećena promociji discipline profesionalnog upravljanja projektima bez obzira na profesiju u BiH i regionu. Udruženje je koncipirano kao ogranak globalne organizacijeĀ PMI ā€“ Project Management Institute.

 

“Ispred PMI Chaptera BIH smo izuzetno ponosni na potpisivanje memoranduma o saradnji. NaÅ”i članovi volonterski vrijedno rade na promociji, ne samoĀ project management-aĀ (waterfall, agile, hibrid), nego i profesija kao Å”to su Bussines analyst,Ā Program i RiskĀ management. Zajednički cilj koji Bit Alijansa i mi imamo jeste poboljÅ”anje poslovnog okruženja u Bosni i Hercegovini, a svaka saradnja u tom pravcu je jako važna”, istakla je Jasna Pleho, predsjednica Udruženja PMI Chapter BiH.

 

Tatjana Vučić, izvrÅ”na direktorica Bit Alijanse, navodi kako je za Bit Alijansu izuzetno značajno partnerstvo sa udruženjem koje djeluje na globalnom nivou, upravo poput PMI Chapter BiH kao ogranka globalne organizacije PMI. NaÅ”e kompanije članice posebnu pažnju posvećuju projektnom menadžmentu tako da ce im saradnja sa PMI Chapter BiH omogućiti unapređenje postojećih PM programa te ljudskih resursa angažovanih na istim.