Popular News

Bit Alijansa je dobila pojačanje: Kompanija Infobip se pridružila zajednici Bit Alijanse

 
20.07.2018.
 
Cilj i misija Bit Alijanse jeste da udruženom mrežom kompanija koje se bave razvojem softvera i kreiraju poslovnu vrijednost u Bosni i Hercegovini omogući osnaživanje ove industrije te kreira prilike za zapošljavanje u našoj zemlji. Kompanija koja je prepoznala vrijednost djelovanja Bit Alijanse i njenih članica jeste kompanija Infobip koja se danas pridružila Bit Alijansi.
 
Infobip je vodeća globalna A2P komunikacijska firma, koja već odavno opravdava status jedne od vodećih kompanija i u Bosni i Hercegovini, a čiji ured u Sarajevu danas upošljava više od stotinu stručnjaka iz različitih oblasti. Sa skromnim počecima u malom istarskom gradu Vodnjanu, Infobip je dvanaest godina poslije narastao na 58 ureda u svijetu, u kojima preko 1.200 Infobipera svakodnevno radi na razvijanju in-house platforme, koju koriste neka od najvećih imena iz IT i telekom svijeta, poput Facebooka, Vibera, WhatsAppa i brojnih drugih.
 
„Bit Alijansa je bila pokretač pozitivnih promjena u IT industriji Bosne i Hercegovine, od besplatnih škola programiranja do velikih pomaka koji graniče sa revolucijom u bh. visokom obrazovanju, a kojima danas svjedočimo. Infobip, kao kompanija, dijeli iste vrijednosti i vjeruje u konstantne promjene i obrazovanje mladih ljudi, pa je za nas pristup Alijansi bio logičan korak“, izjavio je Dino Bičo, division lead i član sarajevskog odbora menadžmenta kompanije Infobip. „Vjerujem da će Infobip svojim znanjem i iskustvom pomoći Bit Alijansi u ostvarenju zajedničkih ciljeva i doprinijeti pozitivnim promjenama na tržištu BiH“, naglasio je Bičo.
 
Bit Alijansa trenutno broji 46 kompanija članica koje zapošljavaju preko 60% ukupnih zaposlenih u softverskoj industriji i okuplja preko 40 partnerskih institucija čijom se podrškom ostvaruju visoki rezultati na polju obrazovanja i kvalitetnog poslovnog djelovanja.
 
„Neophodno je kontinuirano raditi na širenju aktivnosti koje otvaraju nova radna mjesta, jačaju poslovnu strukturu u našoj državi i rezultiraju kvalitetnijim životnim standardom. Zasigurno, softverska industrija omogućava da se navedene vrijednosti razvijaju u Bosni i Hercegovini i siguran sam da, iako je još veliki put ispred nas, zajedničkim snagama možemo postići velike rezultate“ , istakao je Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse.