Popular News

 

Bit Alijansa i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) ozvaničili početak projekta „Razvoj nastavnih materijala za programiranje”

3.8.2021. godine

U proteklom periodu predstavnici Bit Alijanse i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) potpisali su grant ugovor za projekat “Razvoj nastavnih materijala za programiranje” kojim će se omogućiti razvoj nastavnih materijala u oblasti informatike i programiranja, a sve će biti dostupno javno na portalu itkarijera.ba, te će biti usmjereno za IT nastavnike u srednjim školama.

Ugovor su potpisale izvršna direktorica Bit Alijanse, Tatjana Vučić i direktorica misije za Bosnu i Hercegovinu i regionalni koordinator za Zapadni Balkan Laura Lungarotti, dok su potpisivanju prisustvovali projektni koordinator IOM-a Darko Paranos, programski koordinator IOM-a Margherita Vismara i saradnik za komunikacije Bit Alijanse Kristina Erak.

Zadovoljstvo nam je najaviti konkretizaciju aktivnosti započetih sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM), a koja će u narednom periodu značajno doprinijeti obrazovnom sistemu u BiH. Ovom saradnjom nastavni kadar će znatno obogaditi sadržaje u oblasti informatike i programiranja, a sve će biti dostupno na portalu itkarijera.ba. Jedan od glavnih fokusa Bit Alijanse je obrazovanje, pa nam je posebno zadovoljstvo dati svoj doprinos i u ovom projektu.” – istakla je izvršna direktorica Bit Alijanse, Tatjana Vučić.