Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Bit Alijansa i MarketMakers pripremaju prvi portal za karijerno savjetovanje u oblasti IT-a

 

Kako bi se mladima u BIH, i svim drugima koji su zainteresirani za rad u IT sektoru, olakšao pristup ulaska u isti, Bit Alijansa i MarketMakers pokrenuli su projekat, IT Career Portal, koji će ponuditi korisne savjete mladima vezane za karijeru u IT sektoru Bosne i Hercegovine.

 

Na IT portalu, korisnici će moći pristupiti bazi svih IT edukacijskih programa na području Bosne i Hercegovine. Ovisno o prethodno izvršenoj samoprocjeni znanja i vještina, sistem će korisnicima predložiti odgovarajuće programe ovisno o njihovim predispozicijama.

 

IT portal će biti svojevrsna baza svih univerziteta, fakulteta kao njihovih organizacionih jedinica, sa vidljivom lokacijom, studijskim programima, predavačima, te će korisnici imati uvid u nastavni plan i program studijskih programa. Kroz sistematičan pregled studijskih programa u Bosni i Hercegovini, osobe koje biraju buduće usmjerenje i oni koji žele da se prekvalifikuju ili usavrše u određenim oblastima IT-a će moći na jednom mjesto pronaći sve formalne studijske programe, te neformalne edukacijske programe i online portale za samostalno učenje.

 

Pored predstavljanja IT edukacijskih programa u Bosni i Hercegovini, portal će ponuditi informacije o novostima i trendovima u IT sektoru, dostupnim praksama u IT kompanijama, oglasima za posao, te kalendar IT događaja.

 

Bit Alijansa poziva visokoškolske institucije, kao i organizacije koje nude neformalne IT edukacijske programe da se priključe projektu i dostave informacije o trenutnim edukacijskim programima na e-mail adresu: [email protected] koje će biti objavljene na portalu.