Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS.

Bit Alijansa i MarketMakers pripremaju prvi portal za karijerno savjetovanje u oblasti IT-a

 

Kako bi se mladima u BIH, i svim drugima koji su zainteresirani za rad u IT sektoru, olakšao pristup ulaska u isti, Bit Alijansa i MarketMakers pokrenuli su projekat, IT Career Portal, koji će ponuditi korisne savjete mladima vezane za karijeru u IT sektoru Bosne i Hercegovine.

 

Na IT portalu, korisnici će moći pristupiti bazi svih IT edukacijskih programa na području Bosne i Hercegovine. Ovisno o prethodno izvršenoj samoprocjeni znanja i vještina, sistem će korisnicima predložiti odgovarajuće programe ovisno o njihovim predispozicijama.

 

IT portal će biti svojevrsna baza svih univerziteta, fakulteta kao njihovih organizacionih jedinica, sa vidljivom lokacijom, studijskim programima, predavačima, te će korisnici imati uvid u nastavni plan i program studijskih programa. Kroz sistematičan pregled studijskih programa u Bosni i Hercegovini, osobe koje biraju buduće usmjerenje i oni koji žele da se prekvalifikuju ili usavrše u određenim oblastima IT-a će moći na jednom mjesto pronaći sve formalne studijske programe, te neformalne edukacijske programe i online portale za samostalno učenje.

 

Pored predstavljanja IT edukacijskih programa u Bosni i Hercegovini, portal će ponuditi informacije o novostima i trendovima u IT sektoru, dostupnim praksama u IT kompanijama, oglasima za posao, te kalendar IT događaja.

 

Bit Alijansa poziva visokoškolske institucije, kao i organizacije koje nude neformalne IT edukacijske programe da se priključe projektu i dostave informacije o trenutnim edukacijskim programima na e-mail adresu: [email protected] koje će biti objavljene na portalu.