Popular News

Bit Alijansa bogatija za još jednu članicu iz Tuzle – Kompanija Echo Technology Solutions se pridružila Bit Alijansi

 

28.09.2018.
 
Danas je u Tuzli potpisan sporazum o pridruživanju sa kompanijom ECHO Technology Solutions s ciljem realizacije zajedničkih aktivnosti. Sporazum o pridruživanju su potpisali Harun Rešidbegović, direktor BA branch i Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse.
 
Zajedničkim djelovanjem, kompanije aktivno doprinose unapređenju poslovnog okruženja softverske industrije i doprinose rapidnom rastu rezultata u smjeru kvalitetnog obrazovanja, poslovanja i saradnje na različitim projektima
 
„Pridruživanjem Bit Alijansi zvanično se upisujemo u red kompanija kojim je stalo do razvoja IT sektora u BiH, a što uključuje unapređenje obrazovanja, infrastrukture, privrede i općenito standarda življenja u našoj domovini. Smatram da je to veliki korak u pravom smjeru, te se nadam daljem proširenju Bit Alijanse i aktivnostima koje će se realizovati na području Tuzle i šire.“, naveo je Harun Rešidbegović, direktor BA branch kompanije ECHO Technology Solutions.
 
Kompanija ITEONTECH d.o.o. osnovana je u januaru 2008. godine. Od 2013. godine kompanija koristi brand temeljne kompanije ECHO Technology Solutions iz San Franciska. Cilj im je pružiti rješenja visoke tehnologije po mjeri krajnjih korisnika, a glavna djelatnost je razvoj softvera po narudžbi. Najznačajniji dio poslovanja su softverski projekti  za sjeverno-američko tržište koji uključuju klijente iz finansijskog, pravnog, proizvodnog, kao i nevladinog sektora. ECHO Technology Solutions je partner za implementacije Salesforce.org, podorganizacije za nevladin sektor unutar najveće SaaS (software as a service) kompanije Salesforce.
 
Udruženje Bit Alijansa osnovano je 2014. godine. Od tada, broj kompanija članica kontinuirano se povećava. Danas udruženje broji 48 kompanije udružene s jednim ciljem – da suočavanjem sa brojnim preprekama koje usporavaju rast, stvore nove prilike na tržištu softverske industrije.