Popular News

Besplatna škola programiranja u Zenici

 

14.08.2019.

 

Centar za mlade INPUT u Zenici u saradnji sa udruženjem Bit Alijansa, organizuje besplatnu školu programiranja – CoderDojo Zenica za djecu uzrasta od 13 do 17 godina. Nastava će se održavati u prostorijama Centra za mlade INPUT, a škola počinje 26. augusta i trajat će do 26. septembra 2019. godine. Polaznici će imati priliku da nauče osnove web programiranja HTML CSS.

 

CoderDojo škole programiranja su besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. CoderDojo je svjetski pokret osnovan u Irskoj, s ciljem pružanja mogućnosti učenja programskih jezika već od najranijeg djetinjstva.

 

Svi oni koji žele uz igru i zabavu otkriti svijet programiranja web stranica, mogu se prijaviti do 21. augusta 2019. godine ili do popunjavanja kapaciteta. Svi polaznici koji budu prisustvovali na više od 50% sesija će dobiti zvanični CoderDojo certifikat.

 

Centar za mlade INPUT je organizacija koja se bavi edukacijom i afirmacijom djece i mladih iz oblasti informatike, robotike i programiranja, stranih jezika, omladinskog aktivizma i uključivanja djece i mladih u nove društvene tokove i informacione tehnologije. U proteklih deset godina djelovanja, edukacije iz oblasti IT-a je pohađalo preko 16.800 polaznika. CodorDojo program besplatne škole programiranja organizuje se treći put u saradnji sa Bit Alijansom Kroz program edukacije je prošlo i uspješno završilo oko 220 polaznika.

 

Prijavu za pohađanje CoderDojo škola programiranje možete poslati popunjavanjem online obrasca koji se nalazi OVDJE. Rok za prijave je 21.08.2019. godine ili do popunjavanja kapaciteta.