Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS.

Besplatna škola programiranja u Mostaru

 
Centar za informacijske tehnologije Sveu─Źili┼íta u Mostara (SUMIT) i Bit Alijansa, udruga IT kompanija BiH, organiziraju┬á besplatnu ┼íkolu programiranja “CoderDojo@SUMIT” za u─Źenike osnovnih i srednjih ┼íkola uzrasta od 13 do 17 godina.

 

CoderDojo je globalni pokret osnovan u Irskoj koji prepoznaje va┼żnost razumijevanja programskih jezika u suvremenom svijetu, te da djeci i mladima ┼íirom svijeta ne bi trebala biti uskra─çena prilika da nau─Źe vje┼ítine programiranja. CoderDojo ┼íkole programiranja su uvijek besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. Tokom 2017. godine vi┼íe od 55.000 djece je poha─Ĺalo CoderDojo ┼íkole programiranja u 65 zemalja svijeta.

 

U proteklom periodu, Bit Alijansa je u suradnji sa partnerskim fakultetima, edukacijskim institucijama i nevladinim organizacijama realizirala CoderDojo ┼íkole programiranja u 12 gradova, te je vi┼íe od 800 u─Źenika osnovnih i srednjih ┼íkola imalo priliku u─Źiti osnove programiranja.

 

U skladu sa ranije uspostavljenom suradnjom, SUMIT i Bit Alijansa, pozivaju u─Źenike osnovnih i srednjih ┼íkola, uzrasta od 13 do 17 godine da se prijave na besplatnu ┼íkolu programiranja na kojoj ─çe imati priliku u─Źiti osnove programskih jezika. Zainteresirani se mogu prijaviti na jedan od dva ponu─Ĺena programa:

Osnove programiranja u programskom jeziku Python (Prijavni obrazac)

Osnove kreiranja web stranica – HTML/CSS (Prijavni obrazac)

 

Nastava ─çe se realizirati subotom od 20.10. do 24.11.2018. godine u terminu do 10:00 do 14:00 sati u prostorijama Sveu─Źili┼íta u Mostaru.

 

Prijave su otvorene do 18.10.2018. godine ili do popunjavanja kapaciteta.

 

Za sve dodatne informacije mo┼żete nas kontaktirati putem e-maila: [email protected].