Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Besplatna škola programiranja u Mostaru

 
Centar za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostara (SUMIT) i Bit Alijansa, udruga IT kompanija BiH, organiziraju  besplatnu školu programiranja “CoderDojo@SUMIT” za učenike osnovnih i srednjih škola uzrasta od 13 do 17 godina.

 

CoderDojo je globalni pokret osnovan u Irskoj koji prepoznaje važnost razumijevanja programskih jezika u suvremenom svijetu, te da djeci i mladima širom svijeta ne bi trebala biti uskraćena prilika da nauče vještine programiranja. CoderDojo škole programiranja su uvijek besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. Tokom 2017. godine više od 55.000 djece je pohađalo CoderDojo škole programiranja u 65 zemalja svijeta.

 

U proteklom periodu, Bit Alijansa je u suradnji sa partnerskim fakultetima, edukacijskim institucijama i nevladinim organizacijama realizirala CoderDojo škole programiranja u 12 gradova, te je više od 800 učenika osnovnih i srednjih škola imalo priliku učiti osnove programiranja.

 

U skladu sa ranije uspostavljenom suradnjom, SUMIT i Bit Alijansa, pozivaju učenike osnovnih i srednjih škola, uzrasta od 13 do 17 godine da se prijave na besplatnu školu programiranja na kojoj će imati priliku učiti osnove programskih jezika. Zainteresirani se mogu prijaviti na jedan od dva ponuđena programa:

Osnove programiranja u programskom jeziku Python (Prijavni obrazac)

Osnove kreiranja web stranica – HTML/CSS (Prijavni obrazac)

 

Nastava će se realizirati subotom od 20.10. do 24.11.2018. godine u terminu do 10:00 do 14:00 sati u prostorijama Sveučilišta u Mostaru.

 

Prijave su otvorene do 18.10.2018. godine ili do popunjavanja kapaciteta.

 

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem e-maila: [email protected].