Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Besplatna škola programiranja u Istočnom Sarajevu za učenike osnovnih i srednjih škola

 

Udruženje Bit Alijansa u saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom u Istočnom Sarajevu, organizuje besplatnu školu programiranja – CoderDojo, za djecu uzrasta od 13 do 17 godina.

 

CoderDojo škole programiranja su besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. Škola počinje 11. novembra i trajaće do 16. decembra 2017. godine, a nastava će se održavati subotom u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu.

 

Svi oni koji žele uz igru i zabavu otkriti svijet programiranja web stranica i aplikacija, mogu se prijaviti putem sljedećeg linka: https://goo.gl/forms/VrDK39RG0Kw0lhaV2

 

Prijave su otvorene do 7. novembra 2017. godine, odnosno do popunjavanja kapaciteta.

 

Škola CoderDojo se održava u saradnji sa studentima Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu po planu učenja koji definiše CoderDojo zajednica. Udruženje Bit Alijansa ima u planu i u narednom periodu organizirati iste ili slične projekte u brojnim gradovima širom BiH. Na ovaj način pokazuje svoju dugoročnu opredijeljenost za educiranje mladih, saradnju sa obrazovnim institucijama, te osnaživanje i unapređenje softverske industrije u Bosni i Hercegovini.

 

CoderDojo je svjetski pokret osnovan u Irskoj, s ciljem pružanja mogućnosti učenja programskih jezika već od najranijeg djetinjstva. Tokom 2016. godine više od 38.000 djece je pohađalo CoderDojo škole programiranja u više od 60 zemalja svijeta.

 

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem e-mail adrese [email protected] ili putem Facebook stranice Bit Alijanse  https://www.facebook.com/BitAlliance/