Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS.

Besplatna škola programiranja u Istočnom Sarajevu za učenike osnovnih i srednjih škola

 

Udruženje Bit Alijansa u saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom u Istočnom Sarajevu, organizuje besplatnu školu programiranja – CoderDojo, za djecu uzrasta od 13 do 17 godina.

 

CoderDojo škole programiranja su besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. Škola počinje 11. novembra i trajaće do 16. decembra 2017. godine, a nastava će se održavati subotom u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu.

 

Svi oni koji žele uz igru i zabavu otkriti svijet programiranja web stranica i aplikacija, mogu se prijaviti putem sljedećeg linka: https://goo.gl/forms/VrDK39RG0Kw0lhaV2

 

Prijave su otvorene do 7. novembra 2017. godine, odnosno do popunjavanja kapaciteta.

 

Škola CoderDojo se održava u saradnji sa studentima Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu po planu učenja koji definiše CoderDojo zajednica. Udruženje Bit Alijansa ima u planu i u narednom periodu organizirati iste ili slične projekte u brojnim gradovima širom BiH. Na ovaj način pokazuje svoju dugoročnu opredijeljenost za educiranje mladih, saradnju sa obrazovnim institucijama, te osnaživanje i unapređenje softverske industrije u Bosni i Hercegovini.

 

CoderDojo je svjetski pokret osnovan u Irskoj, s ciljem pružanja mogućnosti učenja programskih jezika već od najranijeg djetinjstva. Tokom 2016. godine više od 38.000 djece je pohađalo CoderDojo škole programiranja u više od 60 zemalja svijeta.

 

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem e-mail adrese [email protected] ili putem Facebook stranice Bit Alijanse  https://www.facebook.com/BitAlliance/