Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS.

Besplatna škola programiranja – CoderDojo Gračanica

 
Četvrtak, 14.06.2018. godine
 
Na osnovu uspostavljene saradnje sa lokalnim partnerima u Gračanici – Gimnazija “Dr. Mustafa Kamarić” te kompanijom Cape Ann Enterprises iz Tuzle, Bit Alijansa organizuje besplatnu školu programiranja CoderDojo Gračanica za djecu uzrasta od 13 do 17 godina.
 
CoderDojo pokret je osnovan u Irskoj s vizijom da je razumijevanje programskih jezika sve važnije u savremenom svijetu te da djeci i mladima širom svijeta ne bi trebala biti uskraćena prilika da nauče te vještine. CoderDojo škole programiranja su uvijek besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. Tokom 2017. godine više od 55.000 djece je pohađalo CoderDojo škole programiranja u 65 zemalja svijeta.
 
Besplatna škola programiranja je namijenjena učenicima osnovnih i srednjih škola uzrasta od 13 do 17 godina a za pohađanje nastave nije potrebno predznanje iz oblasti programiranja. Prijave su otvorene putem linka Prijave – CoderDojo Gračanica.
 
Nastava će biti će održavana svake subote u periodu od 23.6. do 14.7.2018. godine u prostorijama Gimnazije “Dr. Mustafa Kamarić” u Gračanici. Tokom škole polaznici će imati priliku učiti osnove programiranja u programskom jeziku Python. Mentori polaznicima će biti inžinjeri razvoja softvera zaposleni u kompaniji Cape Ann Enterprises iz Tuzle.
 
Prijave su otvorene do 21. juna ili do popunjavanja kapaciteta. Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem e-maila: [email protected]