Popular News

Besplatna škola programiranja u Banjoj Luci

 
30.04.2019.
 
Elektrotehni─Źki fakultet u Banjoj Luci, Udru┼żenje studenata EESTEC LC Banjaluka i Bit Alijansa organizuju┬á besplatnu ┼íkolu programiranja ÔÇťCoderDojoÔÇŁ za polaznike uzrasta od 13 do 17 godina.

 

CoderDojo je globalni pokret osnovan u Irskoj koji prepoznaje va┼żnost razumijevanja programskih jezika u savremenom svijetu, te da djeci i mladima ┼íirom svijeta ne bi trebala biti uskra─çena prilika da nau─Źe vje┼ítine programiranja. CoderDojo ┼íkole programiranja su uvijek besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. Tokom 2017. godine vi┼íe od 55.000 djece je poha─Ĺalo CoderDojo ┼íkole programiranja u 65 zemalja svijeta.

 

U proteklom periodu, Bit Alijansa je u saradnji sa partnerskim fakultetima, edukacijskim institucijama i nevladinim organizacijama realizirala CoderDojo ┼íkole programiranja u 12 gradova, te je vi┼íe od 1000 polaznika imalo priliku u─Źiti osnove programiranja.

 

U skladu sa ranije uspostavljenom saradnjom, Elektrotehni─Źki fakultet u Banjoj Luci, Udru┼żenje studenata EESTEC LC Banjaluka i Bit Alijansa pozivaju u─Źenike osnovnih i srednjih ┼íkola, uzrasta od 13 do 17 godine da se prijave na besplatnu ┼íkolu programiranja na kojoj ─çe imati priliku u─Źiti osnove programiranja. Zainteresirani se mogu prijaviti na jedan od ponu─Ĺenih programa:
 

 

Nastava ─çe se realizirati subotom od 11.05. do 08.06.2019. godine u terminu do 10:00 do 14:00 sati u ra─Źunarskim salama Elektrotehni─Źkog fakulteta.

 

Prijave su otvorene do 09.05.2019. godine ili do popunjavanja kapaciteta.

 

Za sve dodatne informacije mo┼żete nas kontaktirati putem e-maila:┬á[email protected] .