Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Besplatna škola programiranja u Banjoj Luci za učenike osnovnih i srednjih škola

 

Univerzitet Apeiron i Srednjoškolski centar Gemit-Apeiron u saradnji sa udruženjem Bit Alijansa organizuju besplatnu školu programiranja CoderDojo Banja Luka za učenike osnovnih i srednjih škola uzrasta od 13 do 17 godina.

 

CoderDojo je svjetski pokret osnovan u Irskoj, s ciljem pružanja mogućnosti učenja programskih jezika već od najranijeg djetinjstva. Tokom 2017. godine više od 55. 000 djece je pohađalo CoderDojo škole programiranja u više od 65 zemalja svijeta.

 

Sve CoderDojo škole programiranja su besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja.  Škola programiranja bit će održana u saradnji sa studentima Fakulteta informacionih tehnologija Univerziteta Apeiron, a polaznici se mogu prijaviti u jednu od dvije ponuđene tematske grupe:

 
Škola će se održavati tokom četiri sedmice na univerzitetu Apeiron u ukupnom trajanju od 24 školska časa u periodu od 9.7. do 1.8.2018. godine. Polaznici će pohađati školu programiranja dva puta sedmično – ponedjeljkom i srijedom u terminu od 10 do 13 časova.
 

Prijave su otvorene do 4.7.2018. godine ili do popunjavanja kapaciteta.
 
Sve dodatne informacije možete dobiti putem e-maila: [email protected].