Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS.

Besplatna škola programiranja CoderDojo Zenica

 
Centar za razvoj mladih INPUT u Zenici u saradnji sa udru┼żenjem Bit Alijansa, organizuje besplatnu ┼íkolu programiranja ÔÇô CoderDojo Zenica, za djecu uzrasta od 13 do 17 godina.

 

CoderDojo ┼íkole programiranja su besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. CoderDojo je svjetski pokret osnovan u Irskoj, s ciljem pru┼żanja mogu─çnosti u─Źenja programskih jezika ve─ç od najranijeg djetinjstva. Tokom 2016. godine vi┼íe od 38.000 djece je poha─Ĺalo CoderDojo ┼íkole programiranja u vi┼íe od 60 zemalja svijeta.

 

Svi oni koji ┼żele uz igru i zabavu otkriti svijet programiranja web stranica, mogu se prijavit do 14. decembra 2017. godine, odnosno do popunjavanja kapaciteta. ┼ákola po─Źinje 16. decembra i traja─çe do 20. januara 2018. godine.

 

U narednom periodu, Udru┼żenje Bit Alijansa ─çe sa lokalnim partnerima organizirati iste ili sli─Źne projekte i u drugim gradovima ┼íirom BiH. Na ovaj na─Źin Bit Alijansa pokazuje svoju dugoro─Źnu opredijeljenost za educiranje mladih, saradnju sa obrazovnim institucijama, te osna┼żivanje i unapre─Ĺenje softverske industrije u Bosni i Hercegovini.
 
Centar za mlade INPUT je organizacija koja se bavi edukacijom i afirmacijom djece i mladih iz oblasti informatike, robotike i programiranja, stranih jezika, omladinskog aktivizma i uklju─Źivanja djece i mladih u nove dru┼ítvene tokove i informacione tehnologije. U proteklih deset godina djelovanja, edukacije iz oblasti IT-a je poha─Ĺalo preko 13.800 polaznika.
 
 

Prijavi se