Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Besplatna škola programiranja CoderDojo Zenica

 
Centar za razvoj mladih INPUT u Zenici u saradnji sa udruženjem Bit Alijansa, organizuje besplatnu školu programiranja – CoderDojo Zenica, za djecu uzrasta od 13 do 17 godina.

 

CoderDojo škole programiranja su besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. CoderDojo je svjetski pokret osnovan u Irskoj, s ciljem pružanja mogućnosti učenja programskih jezika već od najranijeg djetinjstva. Tokom 2016. godine više od 38.000 djece je pohađalo CoderDojo škole programiranja u više od 60 zemalja svijeta.

 

Svi oni koji žele uz igru i zabavu otkriti svijet programiranja web stranica, mogu se prijavit do 14. decembra 2017. godine, odnosno do popunjavanja kapaciteta. Škola počinje 16. decembra i trajaće do 20. januara 2018. godine.

 

U narednom periodu, Udruženje Bit Alijansa će sa lokalnim partnerima organizirati iste ili slične projekte i u drugim gradovima širom BiH. Na ovaj način Bit Alijansa pokazuje svoju dugoročnu opredijeljenost za educiranje mladih, saradnju sa obrazovnim institucijama, te osnaživanje i unapređenje softverske industrije u Bosni i Hercegovini.
 
Centar za mlade INPUT je organizacija koja se bavi edukacijom i afirmacijom djece i mladih iz oblasti informatike, robotike i programiranja, stranih jezika, omladinskog aktivizma i uključivanja djece i mladih u nove društvene tokove i informacione tehnologije. U proteklih deset godina djelovanja, edukacije iz oblasti IT-a je pohađalo preko 13.800 polaznika.
 
 

Prijavi se