Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS.

Besplatna škola programiranja CoderDojo na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu

 

Internacionalni univerzitet u Sarajevu i Bit Alijansa organizuju besplatnu školu programiranja CoderDojo IUS za djecu uzrasta od 13 do 17 godina.

 

┼ákola programiranja bit ─çe odr┼żana u saradnji sa studentima Fakulteta prirodnih i tehni─Źkih nauka i Fakulteta umjetnosti i dru┼ítvenih nauka Internacionalnog univerziteta u Sarajevu. Polaznici ─çe tokom 24 ─Źasa nastave u─Źiti osnove programskih jezika Python i C++.

 

┼ákola po─Źinje 7. aprila i trajat ─çe do 26. maja 2018. godine, a nastava ─çe se odr┼żavati subotom u prostorijama Internacionalnog univerziteta u Sarajevu. Prijave su otvorene do 3. aprila ili do popunjavanja kapaciteta.

 

CoderDojo pokret vjeruje da je razumijevanje programskih jezika sve va┼żnije u savremenom svijetu te da djeci i mladima ┼íirom svijeta ne bi trebala biti uskra─çena prilika da nau─Źe te vje┼ítine. CoderDojo ┼íkole programiranja su uvijek besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. Tokom 2016. godine vi┼íe od 48.000 djece je poha─Ĺalo CoderDojo ┼íkole programiranja u 65 zemalja svijeta.

 

Svi oni koji ┼żele otkriti svijet IT-a i programiranja uz igru i zabavu mogu se prijaviti putem sljede─çih linkova:

 

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem e-maila:┬á [email protected]