Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Besplatna škola programiranja CoderDojo na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu

 

Internacionalni univerzitet u Sarajevu i Bit Alijansa organizuju besplatnu školu programiranja CoderDojo IUS za djecu uzrasta od 13 do 17 godina.

 

Škola programiranja bit će održana u saradnji sa studentima Fakulteta prirodnih i tehničkih nauka i Fakulteta umjetnosti i društvenih nauka Internacionalnog univerziteta u Sarajevu. Polaznici će tokom 24 časa nastave učiti osnove programskih jezika Python i C++.

 

Škola počinje 7. aprila i trajat će do 26. maja 2018. godine, a nastava će se održavati subotom u prostorijama Internacionalnog univerziteta u Sarajevu. Prijave su otvorene do 3. aprila ili do popunjavanja kapaciteta.

 

CoderDojo pokret vjeruje da je razumijevanje programskih jezika sve važnije u savremenom svijetu te da djeci i mladima širom svijeta ne bi trebala biti uskraćena prilika da nauče te vještine. CoderDojo škole programiranja su uvijek besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. Tokom 2016. godine više od 48.000 djece je pohađalo CoderDojo škole programiranja u 65 zemalja svijeta.

 

Svi oni koji žele otkriti svijet IT-a i programiranja uz igru i zabavu mogu se prijaviti putem sljedećih linkova:

 

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem e-maila:  [email protected]