Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Besplatna CoderDojo škola programiranja u Zenici

 
Centar za mlade INPUT u Zenici u saradnji sa udruženjem Bit Alijansa, organizuje besplatnu školu programiranja – CoderDojo Zenica, za djecu uzrasta od 13 do 17 godina.
 
CoderDojo škole programiranja su besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. CoderDojo je svjetski pokret osnovan u Irskoj, s ciljem pružanja mogućnosti učenja programskih jezika već od najranijeg djetinjstva. Tokom 2017. godine više od 55.000 djece je pohađalo CoderDojo škole programiranja u više od 65 zemalja svijeta.
 
Svi oni koji žele uz igru i zabavu otkriti svijet programiranja web stranica, mogu se prijaviti do 27. juna 2018. godine, odnosno do popunjavanja kapaciteta. Škola počinje 02. jula i trajaće do 06 avgusta 2018. godine.
 
Centar za mlade INPUT je organizacija koja se bavi edukacijom i afirmacijom djece i mladih iz oblasti informatike, robotike i programiranja, stranih jezika, omladinskog aktivizma i uključivanja djece i mladih u nove društvene tokove i informacione tehnologije. U proteklih deset godina djelovanja, edukacije iz oblasti IT-a je pohađalo preko 14.800 polaznika.
 
Prijaviti se možete putem online OBRASCA. Rok za prijavu je 27.06.2018. godine ili do popunjavanja kapicteta. Sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona 061/441-279 ili na mail: [email protected]