Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS.

Besplatna CoderDojo škola programiranja u Zenici

 
Centar za mlade INPUT u Zenici u saradnji sa udru┼żenjem Bit Alijansa, organizuje besplatnu ┼íkolu programiranja ÔÇô CoderDojo Zenica, za djecu uzrasta od 13 do 17 godina.
 
CoderDojo ┼íkole programiranja su besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. CoderDojo je svjetski pokret osnovan u Irskoj, s ciljem pru┼żanja mogu─çnosti u─Źenja programskih jezika ve─ç od najranijeg djetinjstva. Tokom 2017. godine vi┼íe od 55.000 djece je poha─Ĺalo CoderDojo ┼íkole programiranja u vi┼íe od 65 zemalja svijeta.
 
Svi oni koji ┼żele uz igru i zabavu otkriti svijet programiranja web stranica, mogu se prijaviti do 27. juna 2018. godine, odnosno do popunjavanja kapaciteta. ┼ákola po─Źinje 02. jula i traja─çe do 06 avgusta 2018. godine.
 
Centar za mlade INPUT je organizacija koja se bavi edukacijom i afirmacijom djece i mladih iz oblasti informatike, robotike i programiranja, stranih jezika, omladinskog aktivizma i uklju─Źivanja djece i mladih u nove dru┼ítvene tokove i informacione tehnologije. U proteklih deset godina djelovanja, edukacije iz oblasti IT-a je poha─Ĺalo preko 14.800 polaznika.
 
Prijaviti se mo┼żete putem online OBRASCA. Rok za prijavu je 27.06.2018. godine ili do popunjavanja kapicteta. Sve dodatne informacije mo┼żete dobiti putem telefona 061/441-279 ili na mail: [email protected]