Popular News

Arslan Consulting – dobrodošli u Bit Alijansu!

 
U protekloj sedmici Bit Alijansi se pridružila i kompanija Arslan Consulting, čiji je fokus rada na kreiranju idejnih rješenja za klijente širom svijeta.
 
Arslan Consulting je kompanija specijalizirana za digital product development i consulting iz oblasti IT-a. Sa klijentima koji dolaze iz različitih industrija grade isključivo partnerske odnose.
 
Rješenja kreirana od strane Arslan Consulting tima koriste klijenti širom svijeta, od startupa, malih i srednjih biznisa do velikih korporacija. Tim ove kompanije posvećen je rješavanju najkompleksnijih poslovnih izazova, a čine ga iskusni software developeri, dizajneri i biznis analitičari.
 
“Učlanjenje novih kompanija veoma doprinosi radu Bit Alijanse i ispunjenju njenih ciljeva, dok s druge strane članice imaju priliku da koriste sve benefite zajedničkog rada i rezultata raznih projekata i aktivnosti udruženja. Sretni smo što se Bit Alijansi pridružio tim Arslan Consulting i sigurni smo da ćemo zajedno kreirati prepoznatljivu vrijednost za softversku industriju u Bosni i Hercegovini.” istakao je Armin Talić, izvršni direktor Bit Alijanse.
 
Članice Bit Alijanse su povezane zajedničkim interesom za unapređenje softverske industrije u Bosni i Hercegovini. Kroz kontinuirane aktivnosti promocije, zagovaranja i realizaciju raznih projekata edukacije Bit Alijansa nastoji staviti fokus na goruće probleme softverske industrije – nedostatak kvalifikovane radne snage i nedovoljna državna podrška ovoj privrednoj grani.
 
Sporazum o pridruživanju potpisali su Demir Selmanović, direktor kompanije Arslan Consulting d.o.o. i Armin Talić, izvršni direktor Bit Alijanse.