Popular News

Univerzitet za poslovne studije u Banjoj Luci novi partner Bit Alijanse

 

02.12.2020. godina

 

Bit Alijansa je u proteklom periodu potpisala memorandum o saradnji sa Univerzitetom za poslovne studije iz Banjaluke s ciljem realizacije zajedničkih aktivnosti. Memorandum su potpisali Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse i prof. dr. Radovan Klincov, rektor Univerziteta. 
 
“Uzevši u obzir orijentisanost Univerziteta za poslovne studije ka kontinuiranom unapređivanju studijskih programa i stvaranju lepeze mogućnosti za akademsko i karijerno profilisanje i napredovanje naših studenata, saradnja sa Bit Alijansom predstavlja još jednu stepenicu koja vodi prema tom cilju. Spoznaja da naši dosadašnji napori i uloženi resursi u Fakultet za informacione tehnologije i dizajn, koji za rezultat daju obrazovanje kadra u skladu sa brzo promjenljivim zahtjevima ove složene industrije, dovode do povjerenja kao inicijalnog pokretača za ovu saradnju, je veliko zadovoljstvo. Raduje nas prilika za praćenje svih potencijalnih ishoda ovog sporazuma, kao i mogućnost produbljenja partnerstva i prijateljstva između ove dvije institucije.” naveo je prof. dr. Radovan Klincov, rektor Univerziteta
 
Potpisanim memorandumom se obje strane obavezuju da, u duhu najbolje zajedničke saradnje i dobre volje, međusobno sarađuju u oblastima svojih djelatnosti koje su u obostranom interesu i u interesu jačanja i razvoja informacionog društva u BiH.
 
„Put jačanja i osnaživanja IT industrije kreće od obrazovnih institucija koje edukuju naš IT kadar, buduće IT profesionalce. Lancu predstavnika obrazovnih institucija i partnera Bit Alijanse pridružio se i Univerzitet za poslovne studije u Banjoj Luci s kojim ćemo u narednom periodu raditi na obrazovnim projektima od značaja za IT industriju u BiH. Važno je da svi akteri u kreiranju kvalitetnih IT kadrova idu ka istom cilju, a to je da uz definisane potrebe tržišta prilagodimo programe na našim fakultetima tako da studenti budu spremniji za izazove koje tržište nosi“ – poručila je Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse.