Popular News

SPARK academy: počela tromjesečna IT radionica

 
07.05.2019.
 
U prostorijama SPARK se jučer okupilo tridesetak mladih ljudi s ciljem da poboljšaju svoje IT poslovne i menadžerske vještine. Oni su prvi polaznici SPARK academy, nove besplatne radionice u SPARKu.
 
SPARK academy je tromjesečni obrazovni program s naglaskom na IT poslovne i menadžerske vještine, koji pretvara kvalitetne mlade profile u obučene stručnjake spremne za rješavanje novih izazova i stvaranje inovacija u IT sektoru. Program je namijenjen studentima i mladima koji žele poboljšati svoje profesionalne i osobne vještine. Ovo je njihova šansa da steknu iskustvo u multifunkcionalnom timu i realističnom početnom okruženju, i to posve besplatno.
 
Tijekom tri mjeseca svi članovi SPARK academy će pohađati radionice na teme kao što su poduzetništvo, poslovne vještine, pisanje projekata i izrada proračuna, upravljanje ljudskim resursima, upravljanje timom, poslovna komunikacija i odnosi s javnošću, strateško i operativno upravljanje, marketing, prodaja, financije i poslovno pravo. Svoje soft vještine će razviti i poboljšati radeći u raznolikom timu. Program je počeo 6. svibnja i završava 26. srpnja 2019.
 
Tijekom akademije polaznici će imati priliku posjetiti razne događaje, sve s jednim ciljem – obrazovanje i umrežavanje. To su konferencije, radionice, meetupi, natjecanja, hakatoni, forumi i slično. Radit će izravno s najboljim tvrtkama u BiH. Hackathon je završni događaj SPARK akademije. Tamo se polaznici akademije povezuju sa sudionicima SPARK school i u kratkom vremenu pokušavaju riješiti jedan od problema korporativnih tvrtki. Imat će pomoć mentora i priliku osvojiti bogat nagradni fond. Nakon akademije i hackathona dobit će šest mjeseci besplatnog coworking prostora kako bi mogli nastaviti raditi na svojoj ideji. Tko zna, možda čak započnu vlastiti biznis!