Popular News

Saradnja IPI Akademije iz Tuzle i Bit Alijanse

 
 

20.01.2020.

 

U ─Źetvrtak je u prostorijama IPI akademije u Tuzli potpisan memorandum o saradnji s ciljem zajedni─Źke saradnje na projektima zna─Źajnim za promociju i ja─Źanje IT obrazovanja i industrije u BiH. Memorandum o saradnji su potpisali Tatjana Vu─Źi─ç, izvr┼ína direktorica Bit Alijanse i Damir Be─çirovi─ç, profesor na IPI akademiji.

 

Visoka ┼íkola za savremeno poslovanje, informacione tehnologije i tr┼żi┼íne┬á komunikacije “Internacionalna poslovno – informaciona akademija” Tuzla┬á (IPI Akademija) je prva doma─ça privatna visoko┼íkolska ustanove u Tuzli┬á koja obavlja osnovne akademske studije prvog ciklusa od 2014. godine┬á polaze─çi od savremenih standarda i principa visokog obrazovanja, a┬áslijede─çi svjetske trendove u izvo─Ĺenju nastavnog procesa.

 

“Dana┼ínje potpisivanje ugovora sa Bit Alijansom predstavlja nastavak┬ána┼íih aktivnosti na osna┼żivanju saradnje sa kompanijama i nevladinim┬áorganizacijama, a sve u cilju pobolj┼íanja uslova stru─Źnog i teorijskog┬á osposobljavanja na┼íih studenata i ja─Źanja njihovih kompetencija koje┬átr┼żi┼íte rada tra┼żi.ÔÇť ÔÇô istakao je Dr. sc. Damir Be─çirovi─ç, profesor na IPI akademiji.

 

Tatjana Vu─Źi─ç, izvr┼ína direktorica Bit Alijanse isti─Źe kako je saradnja sa obrazovnim ustanovama koje edukuju budu─çe IT stru─Źnjake jedan je od klju─Źnih fokusa Bit Alijanse: ÔÇťCilj nam je povezati sve visoko┼íkolske ustanove u BiH koje budu─çim generacijama pru┼żaju mogu─çnost da izu─Źavaju informacione tehnologije kao jednu od najperspektivnijih oblasti. Potpisivanje sporazuma sa IPI akademijom je jo┼í jedan korak ka tom cilju, s tim da je akcenat uvijek na saradnji na projektima od zna─Źaja za obje strane na na─Źin da se u kona─Źnici doprinese unapre─Ĺenju trenutnih potencijala IT industrije u BiH.ÔÇť ÔÇô navela je Tatjana Vu─Źi─ç, izvr┼ína direktorica Bit Alijanse.