Popular News

Potpisan Memorandum o saradnji izme─Ĺu TEDxSarajevo i Bit Alijanse

12.7.2022. godine

 

U prethodnom periodu, TEDxSarajevo i Bit Alijansa su potpisali Memorandum o saradnji, kojim su se obavezali da ─çe me─Ĺusobno sara─Ĺivati s ciljem osna┼żivanja, unapre─Ĺenja i razvoja informacionog dru┼ítva u Bosni i Hercegovini. Memorandum su potpisali nositelj licence i osniva─Ź TEDxSarajevo, Ismar La─Źevi─ç i izvr┼íni direktor Bit Alijanse, Damir Maglajli─ç.┬á

 

Zajedni─Źki cilj ovog partnerstva jeste kreiranje uticaja na raznovrsne aktere u sklopu IT industrije i mnogih drugih, s ciljem uzajamnog formiranja inovativnih ideja koje mogu dovesti do zna─Źajnog napretka, kako u BiH tako i ┼íire.

 

U proteklih pet godina TEDxSarajevo je bio doma─çin mnogobrojnih konferencija s raznovrsnim temama, od emocionalne inteligencije do ljudskih prava. Vi┼íe od 1000 ljudi pridru┼żilo se ovim TED doga─Ĺajima i podijelilo ono ┼íto im je stvarno va┼żno, inovativne ideje koje vode ka napretku, kako lokalno tako i globalno! Preko 50 govornika, doma─çih i svjetskih stru─Źnjaka, podijelilo je svoje ideje u sklopu ovih doga─Ĺaja, a tijekom godina, TEDxSarajevo tim je narastao na preko 100 nevjerojatnih ─Źlanova.

 

ÔÇťVjerujemo da ─çe ova saradnja znatno doprinijeti u formiranju povoljnog poslovnog okru┼żenje za nastavak rasta IT industrije, kao i ┼íirenju inovativnih ideja. Mislim da je ovo dobra prilika za realizaciju novih doga─Ĺaja koji ─çe imati ulogu pokreta─Źa bitnih tema u sklopu ICT sektoraÔÇŁ- izjavio je Damir Maglajli─ç, izvr┼íni direktor Bit Alijanse.