Popular News

Kompanija OROUNDO iz Banjaluke nova ─Źlanica Bit Alijanse

 
 
15.11.2019.
 
 

S ciljem kreiranja zajedni─Źkih vrijednosti, Bit Alijansi se pridru┼żila kompanija OROUNDO Tech d.o.o. iz Banjaluke. Sporazum o pridru┼żivanju potpisali su Tatjana Vu─Źi─ç, izvr┼ína direktorica Bit Alijanse i Patrick Tomelitsch, CEO kompanije OROUNDO Mobile GmbH.

 

OROUNDO Tech d.o.o. je ─çerka-kompanija austrijske firme OROUNDO Mobile GmbH. Kompanija OROUNDO je osnovana prije 5 godina u Be─Źu, u Austriji, zemlji poznatoj po bogatom muzi─Źkom i uop┼íte umjetni─Źkom naslije─Ĺu. Upravo zbog toga je OROUNDO zapo─Źeo projekat zvani Cultural Places ÔÇô aplikacija i web platforma koja slu┼żi kao vlastiti digitalni vodi─Ź kroz kulturna mjesta ┼íirom svijeta.
 
Cultural Places je platforma koja slu┼żi kao podr┼íka kulturi i turizmu. Svojim pametnim i modernim rje┼íenjem i sna┼żnim osje─çajem za razvoj dru┼ítvenih platformi OROUNDO poma┼że kulturnom turizmu da se usmjeri prema 21. vijeku, kao i da svoje partnere pove┼że sa novim ciljnim grupama u digitalnom dobu.
 
Pored toga, OROUNDO u saradnji sa Fakultet elektrotehnike i ra─Źunarstva (FER) iz Zagreba, radi na projektu vezanom za sigurnost ra─Źunarstva u oblaku, a koji je finansiran od strane Evropske Unije.
 
Patrick Tomelitsch, CEO i suosniva─Ź kompanije OROUNDO Mobile GmbH je rekao: ÔÇ×OROUNDO je IT kompanija sa jasnim ciljem kreiranja platforme za kulturna putovanja. Pored kreiranja i optimizacije vlastitog proizvoda, Cultural Places aplikacije i platforme, cilj nam je da postanemo najbolji poslodavac u IT svijetu u Bosni i Hercegovini. Na┼ía misija je da stvorimo izvanredno radno okru┼żenje za sve ─Źlanove na┼íeg tima. Priklju─Źili smo se Bit Alijansi jer smatramo da mo┼żemo da doprinesemo mre┼żi svojom strastveno┼í─çu i posve─çeno┼í─çu, te da mo┼żemo zajedno rasti kao poslodavci.ÔÇť

 

ÔÇ×Zadovoljstvo nam je da se ─Źlanicama Bit Alijanse pridru┼żila IT kompanija ─Źiji su projekti fokusirani na oblast kulture i turizma, tim vi┼íe jer se globalni projekti implementiraju ovdje u Banjoj Luci, kao i u jo┼í nekoliko gradova u Evropi gdje kompanija ima prisutnost. Poznato je da na┼íe IT kompanije svakodnevno doprinose ja─Źanju ekonomije BiH, zapo┼íljavaju mlade te donose svjetski uspje┼íne prakse u na┼íu dr┼żavu tako da nas raduje da sa kompanijom Oroundo dobijamo novo poja─Źanje te da ─çemo u narednom periodu imati priliku da ostvarujemo zajedni─Źke rezultate s ciljem pozicioniranja IT industrije u BiH kao strate┼íke.ÔÇť, navela je Tatjana Vu─Źi─ç, izvr┼ína direktorica Bit Alijanse.