Popular News

Hilfe zur Selbsthilfe e.V. i Bit Alijansa ozvaničili početak zajedničkog projekta “IT & Media Cooperation Workshop”

19.01.2023. godine

 

U proteklom periodu predstavnici Bit Alijanse i Međunarodne organizacije Hilfe zur Selbsthilfe e.V. potpisali su grant ugovor za projekat “IT & Media Cooperation Workshop” kojim će se omogućiti kreiranje bolje sinergije i razumijevanja između IT kompanija i medija. 

 

Ugovor su potpisali direktor za BiH ispred Međunarodne organizacije Help, Almin Adžović i izvršni direktor Bit Alijanse, Damir Maglajlić. Potpisivanju su ispred organizacije Help prisustvovali program menadžer Darijan Bilić i Grant officer Vildana Džekman, dok su ispred Bit Alijanse prisustvovali operativna menadžerica Kristina Erak i saradnik za marketing i projekte Hamza Čengić. 

 

“Nama kao organizaciji je jako bitno da smo u mogućnosti pomoći daljem razvoju i jačanju IT sektora u Bosni i Hercegovini. Na taj način pomažemo kako mladima ljudima, tako i ženama, te marginaliziranim grupama koje mogu u tom sektoru naći  atraktivno zaposlenje. Pored toga, IT sektor je izuzetna priča naše države koja može ponuditi mladim ljudima mogućnost da ostanu u okvirima naše zemlje i smanjiti nivo migracije u druge državez. Nadamo se da je ovo samo početak naše saradnje sa Bit Alijanse koja okuplja i pomaže najveći broj IT kompanija u našoj zemlji” poručio je Darijan Bilić.

 

“Vjerujemo da ćemo ovim projektom znatno doprinijeti saradnji medija u Bosni i Hercegovini sa kompanijama u IT sektoru, te da ćemo uspjeti oformiti spone koje će u budućnosti doprinijeti eksternoj percepciji Bosne i Hercegovine, te specifično IT sektora u okviru njenih granica. Da bi se ostvario puni potencijal IT industrije, a samim tim i privrede općenito, potrebno je educirati javnost o mogućnostima i potrebama ove industrije. Prvi korak ka obrazovanju javnosti je edukacija medija.” izjavio je Damir Maglajlić.