Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS.

Bit Alijansa u posjeti polaznicima obuke omladinskih lidera – UMiD

 
Na neformalnom druženju sa polaznicima obuke omladinskih lidera “UMiD” predstavnici Bit Alijanse, Mirza Mušić i Haris Palalija su predstavili mogućnosti razvoja karijere u softverskoj industriji.
 

U okviru Obrazovno-razonodnog centra za mlade SPAJALICA, Institut za razvoj mladih KULT provodi certificiranu obuku omladinskih lidera/ki „Uči, misli i djeluj!“, koja polaznicima/ama, između ostalog, nudi mogućnost da steknu samopouzdanje, sagledaju svoje sposobnosti i potencijale te razviju osjećaj za odgovornost u društvu i steknu vještine upravljanja i bavljenja biznisom.
 

Obuka UMiD – Uči, misli i djeluj zvanično je priznati vid neformalnog obrazovanja koje mladima pruža mogućnost sticanja različitih kompetencija koje će ih učiniti konkurentnim na tržištu rada, a program se sastoji od seminara, praktičnih vježbi i volonterskog rada.
 

Kroz interakciju sa polaznicima UMiD obuke,  Mirza Mušić, koji radi osam godina na poziciji softverskog inžinjera, je prezentirao svoje zanimanje i put razvoja svoje karijere. Neke od zanimljivih tema bile su koje radna mjesta postoje u softverskim kompanijama, kako i gdje steći IT znanje, kako samostalno razvijati svoje IT vještine i time postati atraktivan na tržištu rada.