Popular News

Bit Alijansa prisustvovala sastanku sa NJ.E. Ericom Nelsonom, ameri─Źkim ambasadorom u BiH

 
25.09.2019.
 
U ─Źetvrtak, 19. septembra 2019. godine odr┼żan je okrugli stol i sastanak upoznavanja sa NJ.E. Ericom Nelsonom, ameri─Źkim ambasadorom u Bosni i Hercegovini sa predstavnicima IT industrije BiH. Tema sastanka je bilo predstavljanje trenutnog stanja, rezultata i izazova IT industrije u BiH te prijedlog inicijativa za unapre─Ĺenje industrije.
 
Tatjana Vu─Źi─ç, izvr┼ína direktorica Bit Alijanse prisustvovala je sastanku te istakla: ÔÇ×Ambasade u BiH ─Źine jednu od najva┼żnijih karika podr┼íke kada govorimo o ekonomskom napretku na┼íe dr┼żave. U tom kontekstu, podr┼íka koju Ambasada Sjedinjenih Ameri─Źkih Dr┼żava pru┼ża IT sektoru, kao profitno najbrzorastu─çem u BiH pa samim tim sektoru sa najve─çim potencijalom za ja─Źanje ekonomije u BiH, izuzetno je zna─Źajna jer podsti─Źe kompletnu IT industriju da maksimizira svoj potencijal. Ovom prilikom se u ime svih kompanija ─Źlanica Bit Alijanse zahvaljujem NJ.E. Ericku Nelsonu, ameri─Źkom ambasadoru na pozivu i organizaciji okruglog stola sa predstavnicima IT industrije Bosne i Hercegovine. Sastanak je bio izuzetno konstruktivan i produktivan, tako da sam sigurna sam da ─çe u narednom periodu vrlo zna─Źajne inicijative u kontekstu IT industrije biti pokrenute u saradnji sa ameri─Źkom ambasadom u Bosni i Hercegovini.ÔÇť
 
Sastanku su uz predstavnike ameri─Źke ambasade prisustvovali i Azra Sari─ç (Mistral), Amina Kari─ç (Authority Partners), Jovana Musi─ç (HUB387), Vedran ┼áimunovi─ç (INTERA Tehnolo┼íki park), Nedim Sirbubalo (Sys Company), Faris Za─Źina (Ministry of Programming) i Amer Had┼żikadi─ç (Oracle).