Popular News

Bit Alijansa potpisala memorandum o saradnji sa Udru┼żenjem PMI Chapter BiH

 

19.06.2019.

 

S ciljem osna┼żivanja rada udru┼żenja koja imaju za cilj ja─Źanje poslovnog okru┼żenja, Bit Alijansa je potpisala Memorandum o saradnji sa Udru┼żenjem PMI Chapter BiH. Potpisivanju Memoranduma o saradnji su prisustvovale predsjednica Udru┼żenja PMI Chapter BiH, Jasna Pleho i izvr┼ína direktorica Bit Alijanse, Tatjana Vu─Źi─ç.

 

Project Management Insitute (PMI) je najve─ça me─Ĺunarodna organizacija projekt menad┼żera, sa sjedi┼ítem u SAD. PMI je ujedno globalni lider u razvoju standarda za vo─Ĺenje projekata. Glavni cilj PMI-a je promocija projekt menad┼żmenta (PM) kao profesije i profesionalnosti u vo─Ĺenju projekata. Udru┼żenje u BiH je neprofitna organizacija posve─çena promociji discipline profesionalnog upravljanja projektima bez obzira na profesiju u BiH i regionu. Udru┼żenje je koncipirano kao ogranak globalne organizacije┬áPMI ÔÇô Project Management Institute.

 

“Ispred PMI Chaptera BIH smo izuzetno ponosni na potpisivanje memoranduma o saradnji. Na┼íi ─Źlanovi volonterski vrijedno rade na promociji, ne samo┬áproject management-a┬á(waterfall, agile, hibrid), nego i profesija kao ┼íto su Bussines analyst,┬áProgram i Risk┬ámanagement. Zajedni─Źki cilj koji Bit Alijansa i mi imamo jeste pobolj┼íanje poslovnog okru┼żenja u Bosni i Hercegovini, a svaka saradnja u tom pravcu je jako va┼żna”, istakla je Jasna Pleho, predsjednica Udru┼żenja PMI Chapter BiH.

 

Tatjana Vu─Źi─ç, izvr┼ína direktorica Bit Alijanse, navodi kako je za Bit Alijansu izuzetno zna─Źajno partnerstvo sa udru┼żenjem koje djeluje na globalnom nivou, upravo poput PMI Chapter BiH kao ogranka globalne organizacije PMI. Na┼íe kompanije ─Źlanice posebnu pa┼żnju posve─çuju projektnom menad┼żmentu tako da ce im saradnja sa PMI Chapter BiH omogu─çiti unapre─Ĺenje postoje─çih PM programa te ljudskih resursa anga┼żovanih na istim.