Popular News

55. članica Bit Alijanse – Kompanija Isatis Software Solutions iz Sarajeva se pridružila Bit Alijansi

 

30.11.2018.

 

Članice Bit Alijanse su ujedinjene s ciljem unapređenja poslovnog okruženja IT industrije u BiH, te rješavanja barijera sa kojim se ova industrija susreće – slaba infrastruktura i nedostatak kvalifikovanog radnog kadra. Najuspješnije kompanije koje posluju u BiH su ujedinjene s ciljem realizacije ključnih  ciljeva, te pozicioniranja IT industrije na vodeće mjesto u našoj državi. Kompanija Isatis Software Solutions iz Sarajeva se pridružila članicama Bit Alijanse, čime je postala 55. kompanija koja ima za cilj jačanje IT-a i proširenja kapaciteta koje ova industrija ima. Sporazum o pridruživanju je potpisao gospodin Jeroen Penninx, direktor kompanije Isatis Software Solutions.

 

Isatis Software Solutions kompanija je osnovana 2014. godine i trenutno zapošljava 20 vještih softver-inženjera. Kompanija razvija web bazirana rješenja direktno za svoje klijente, te također kolaboriraju sa IT timovima u drugim zemljama. U svojim projektima teže ka upotrebi posljednjih tehnologija dostupnih njihovim developerima. Rade u uskoj sprezi sa klijentima, te ih uključuju u razvojni proces i tako kreiraju sinergiju koja im omogućava odlična softverska rješenja kojima su zadovoljni kako klijenti, tako i developeri. Pored navedenih, učestvuju u implementaciji i start-up projekata, te im omogućavaju resurse koji su im potrebni – bilo to tehničko znanje, programerski kapaciteti ili razvoj biznisa.

 

“Ulaskom u Bit Alijansu smatramo da postajemo dio organizacije koja nam pomaže da razvijemo našu kompaniju u BiH. Njihov rad direktno odgovara na naša pitanja o lokalnom tržištu, te smatramo da koriste svim IT kompanijama u BiH. U Isatisu vjerujemo u međusobnu suradnju prije konkurencije. Bit Alliance nam omogućava da surađujemo sa drugima u IT-u, kao i u oblasti koja nam je također od interesa – a možda je i bitnija – obrazovanju. Bit Alijansa je već dokazala svoju vrijednost i uspjeh u oblasti obrazovanja na području našeg djelovanja. Raduje nas buduće partnerstvo te beneficije koje će ono donijeti IT industriji u budućnosti“, naveo je gospodin Jeroen Penninx, direktor kompanije Isatis Software Solutions.

 

„Model ujedinjenja kompanija, klasterizacije, koji Bit Alijansa primjenjuje je usvojena praksa iz vodećih ekonomskih zajednica u svijetu. Važnost zajedničkog glasa i nastupa kompanija na tržištu kreira ključnu vrijednost za društvo, te omogućava unapređenje gorućih problema koje IT industrija trenutno ima“, istakao je Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse, te članovima kompanije Isatis Software Solutions zaželio dobrodošlicu u Bit Alijansu i uspješan period koji slijedi.