Popular News

 HUB387 se pridružio članicama Bit Alijanse u realizaciji zajedničkih ciljeva

 

13.09.2018.
 

Jučer je u prostorijama HUB387 u Sarajevu potpisan sporazum o pridruživanju kojim je HUB387 postao 47. članica Bit Alijanse. Sporazum o pridruživanju su potpisali Jovana Musić, direktorica HUB387 i Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse. Ujedinjene zajedničkim ciljevima, sve članice aktivno rade na unapređenju poslovnog okruženja softverske industrije u BiH kroz svoje sfere djelovanja.

 

Osnovan 2013., HUB387 je prvi coworking prostor i IT park u BiH. Prepoznajući potencijal IT industrije za razvoj bh. ekonomije, HUB387 je nastao kao odgovor na razne tržišne potrebe. Kroz Accelerator Program je pružio podršku startupima u svim fazama razvoja, a nastankom edukativnog centra ACADEMY387 je olakšao razmjenu znanja, što pomaže pojedincima i kompanijama da budu konkurentniji na tržištu. Kao početna stanica za mnoge uspješne startupe, HUB387 pruža kolaborativnu i kreativnu atmosferu za nastanak novih projekata i ideja, inovacija, te modernih kreativnih procesa koji potpomažu rast novih biznisa.

 

„Bit Alijansa i HUB387 imaju isti cilj – podršku IT industriji u BiH. Navedena industrija je itekako značajna za razvoj naše države, zbog čega je ovo partnerstvo bio sasvim logičan korak. Zajedničkim snagama, HUB387 i Bit Alijansa će raditi na tome da jedni drugima upotpune aktivnosti kako bi poboljšali stanje na tržištu. Bit Alijansu smo i ranije smatrali partnerima, ali nam je još i draže što smo to sada postali i formalno.“, navela je Jovana Musić, direktorica HUB387.

 

Bit Alijansa okuplja najuspješnije kompanije koje djeluju u okviru softverske industrije i kreiraju poslovnu vrijednost svojim aktivnostima i radom. Ujedinjene zajedničkim ciljevima, kompanije kroz djelovanje Bit Alijanse realizuju aktivnosti usmjerene na unapređenje obrazovnih programa na svim nivoima, saradnji članica, kao i saradnja sa različitim institucijama i organizacijama u svrhu osnaživanja softverske zajednice u BiH.