Popular News

Raspisan novi javni poziv: Pokreni svoj kreativni i/ili ICT biznis!

 
12.02.2021.
 
Lokalno partnerstvo Centar Sarajevo objavilo je danas novi Javni poziv za podršku poduzetništvu: Pokreni svoj kreativni i/ili ICT biznis! koji se realizuje u okviru projekta EU4Business, koji finansira Evropska unija.
 
Javni poziv je namijenjen mladima (18-35 godina) sa podru─Źja Kantona Sarajevo zainteresiranim za pokretanje biznisa u oblati ICT ili kreativnih industrija. Poziv je otvoren do 04.03.2021. godine. Prijave se podnose elektronski, popunjavanjem obrasca koji je dostupan na ovom linku. Vi┼íe informacija dostupno je na web sajtovima svih institucija ─Źlanica lokalnog partnerstva Centar Sarajevo koje obuhvata: Op─çinu Centar, Slu┼żbu za zapo┼íljavanje Kantona Sarajevo, CEFE BiH, Internacionalni Burch univerzitet, Bit Alijansu i DVC Solutions d.o.o.
 
Projekat EU4Business finansira Evropska unija, s ciljem┬á da se koordiniraju┬á aktivnosti koje se odnose na ekonomski razvoj, a koje su usmjerene na pru┼żanje podr┼íke poduzetni┼ítvu i otvaranju novih radnih mjesta u postoje─çim firmama.
 
Projekat EU4Business omogu─çio je osnivanje Centra za izvrsnost u poduzetni┼ítvu Sarajevo koji pru┼ża dugoro─Źnu podr┼íku mladim poduzetnicima u pokretanju novih biznisa i otvaranju radnih mjesta. EU4Business je vrijedan 16,1 miliona eura, a zajedni─Źki ga finansiraju Evropska unija (15 miliona eura) i SR Njema─Źka (1,1 miliona eura), a realizuju ga GIZ, UNDP i ILO.
 
U ovaj poziv bi─çe uklju─Źeno najmanje 50 polaznika, dok ─çe minimalno 7 najbolje ocjenjenih dobiti finansijsku podr┼íku za pokretanje biznisa.

 

Program podr┼íke┬á─çe┬áu─Źesnicima staviti na┬áraspolaganje:┬á
 
– SIYB obuku u poslovnom planiranju (metodologija Me─Ĺunarodne organizacije rada (ILO)),

– Mentorsku podr┼íku u izradi svih elemenata poslovnog plana

– Grant u iznosu do 10.000 KM po biznisu (za 7 najbolje ocijenjenih biznis planova),

– Poslovno mentorstvo u prvoj godini poslovanja,

– Mentorstvo┬áiz┬áICT┬áoblasti┬árelevantnih┬áza konkretni┬ápoduzetni─Źki┬ápoduhvat,

– Mentorstvo┬á┬áiz┬á┬áoblasti┬á┬ákreativnih┬á┬áindustrija┬á┬árelevantnih┬á┬áza┬á┬ákonkretnu poslovnu ideju,

– Umre┼żavanje┬á┬ás┬á┬ásrodnim┬á┬ápoduzetnicima, partnerima i klijentima.