Popular News

JU “Gimnazija┬á Prnjavor” i Bit Alijansa potpisali memorandum o saradnji

 

13.11.2019.

 

Ju─Źer je u Prnjavoru potpisan memorandum o saradnji izme─Ĺu Gimnazije Prnjavor i Bit Alijanse. Memorandum su potpisale Ljubinka Stani─ç, direktorica Gimnazije i Tatjana vu─Źi─ç, izvr┼ína direktorica Bit Alijanse. Potpisivanju sy prisustvovali i Vladimir Suboti─ç, branch menad┼żer Bit Alijanse za Republiku Srpsku, Jovan Vrhovac, student Elektrotehni─Źkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i Zlatko Ivanovi─ç, profesor informatike u Gimnaziji Prnjavor.

 

ÔÇ×Mi u Gimnaziji Prnjavor se nadamo, da ─çe se potpisivanjem Memoranduma o saradnji pru┼żiti dodatna mogu─çnost u─Źenicima na┼íe ┼íkole da unaprijede i pro┼íire svoja znanja i┬ásposobnosti u IT sektoru.┬áMogu─çnost stru─Źnog usavr┼íavanja i profesionalne saradnje nastavnog kadra je tako─Ĺer┬áveoma va┼żna za podizanje nivoa kvaliteta rada ┼íkole. Na┼íi u─Źenici ─çe u─Źe┼í─çem u zajedni─Źkim projektima sa Bit Alijansom imati mogu─çnost da┬áse upoznaju sa kompanijama iz ove oblasti, ┼íto svakako nedostaje u─Źenicima koji poha─Ĺaju op┼íte srednje obrazovanje, zbog ─Źega se radujemo zajedni─Źkoj saradnji.ÔÇť, istakla je Ljubinka Stani─ç, direktorica Gimnazije Prnjavor.

 

Cilj potpisanog memoranduma o saradnju je kreiranje prilika za mlade koji ┼żele svoju karijeru graditi u oblasti IT sektora kroz razli─Źite edukacije i programe.

 

ÔÇ×Kako bi se ┼íkolovao kvalitetan IT kadar neophodno je da svi nivoi obrazovanja budu uklju─Źeni u kreiranje adekvatnih uslova i nastavnih programa za nove generacije. Stoga, izuzetno nam je zna─Źajna saradnja sa srednjim ┼íkolama koje su nosioci kvalitetnih IT programa, a ─Źiji u─Źenici prave izvrsne rezultate ─Źak i na svjetskom nivou, poput Gimnazije u Prnjavoru. Zajedni─Źkim snagama mo┼żemo kreirati vrijednost koja ─çe za rezultat imati svrsishodno edukovanje mladih, a kasnije i njihovo zapo┼íljavanje i ostanak u BiH.ÔÇť, navodi Tatjana Vu─Źi─ç, izvr┼ína direktorica Bit Alijanse.