Popular News

JU “Gimnazija  Prnjavor” i Bit Alijansa potpisali memorandum o saradnji

 

13.11.2019.

 

Jučer je u Prnjavoru potpisan memorandum o saradnji između Gimnazije Prnjavor i Bit Alijanse. Memorandum su potpisale Ljubinka Stanić, direktorica Gimnazije i Tatjana vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse. Potpisivanju sy prisustvovali i Vladimir Subotić, branch menadžer Bit Alijanse za Republiku Srpsku, Jovan Vrhovac, student Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i Zlatko Ivanović, profesor informatike u Gimnaziji Prnjavor.

 

„Mi u Gimnaziji Prnjavor se nadamo, da će se potpisivanjem Memoranduma o saradnji pružiti dodatna mogućnost učenicima naše škole da unaprijede i prošire svoja znanja i sposobnosti u IT sektoru. Mogućnost stručnog usavršavanja i profesionalne saradnje nastavnog kadra je također veoma važna za podizanje nivoa kvaliteta rada škole. Naši učenici će učešćem u zajedničkim projektima sa Bit Alijansom imati mogućnost da se upoznaju sa kompanijama iz ove oblasti, što svakako nedostaje učenicima koji pohađaju opšte srednje obrazovanje, zbog čega se radujemo zajedničkoj saradnji.“, istakla je Ljubinka Stanić, direktorica Gimnazije Prnjavor.

 

Cilj potpisanog memoranduma o saradnju je kreiranje prilika za mlade koji žele svoju karijeru graditi u oblasti IT sektora kroz različite edukacije i programe.

 

„Kako bi se školovao kvalitetan IT kadar neophodno je da svi nivoi obrazovanja budu uključeni u kreiranje adekvatnih uslova i nastavnih programa za nove generacije. Stoga, izuzetno nam je značajna saradnja sa srednjim školama koje su nosioci kvalitetnih IT programa, a čiji učenici prave izvrsne rezultate čak i na svjetskom nivou, poput Gimnazije u Prnjavoru. Zajedničkim snagama možemo kreirati vrijednost koja će za rezultat imati svrsishodno edukovanje mladih, a kasnije i njihovo zapošljavanje i ostanak u BiH.“, navodi Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse.