Popular News

Javno priznanje Plaketa Kantona Sarajevo dodijeljeno Bit Alijansi

 
09.05.2019.

 

Na Svečanoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo održanoj 08. maja 2019. godine u Narodnom pozorištu Sarajevo, dodijeljeno je javno priznanje Plaketa Kantona Udruženju Bit Alijansa. Plaketa Kantona Sarajevo je dodijeljena za izuzetne zasluge u rastu i razvoju pozitivnog poslovnog okruženja, te u edukaciji mladog kadra u oblasti informacionih tehnologija na području Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine.

 

Edin Deljkić, predsjednik Upravnog odbora ovom prilikom istakao je da je Bit Alijansa počastvovana što je Kanton Sarajevo prepoznao rad Bit Alijanse kao jedan od ključnih potencijala naše države. “Nadam se da ćemo u narednom periodu imati priliku da nastavimo da sarađujemo jer je jedan od naših ciljeva promocija IT industrije kao jednog od ključnih ekonomskih potencijala koji će nam omogućiti da na jedan lijep način pozovemo mlade da ostanu u Bosni i Hercegovini i da tu grade karijeru i privatni život,” navodi Deljkić.

 

Bit Alijansa od svog osnivanja broji 58 IT kompanija koje su ujedinjene sa zajedničkim ciljevima i preko 50 partnerskih organizacija. Udruženje je svoje aktivnosti usmjerilo ka jačanju obrazovnih IT programa u cijeloj BiH te unapređenju IT poslovnog okruženja.