Popular News

EESTEC Banja Luka i Bit Alijansa potpisali memorandum o saradnji

 
17.07.2018.

 

Danas je u Banjoj Luci upriličeno potpisivanje memoranduma o saradnji između EESTEC Banja Luka i Bit Alijanse. Potpisivanju memoranduma su prisustvovali gospođica Nikolina Grahovac, predsjednica Udruženja EESTEC Banja Luka i Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse. Ovom saradnjom dogovoreno je dalje djelovanje i realizacija aktivnosti s ciljem promocije softverske industrije u Banjoj Luci. Saradnja sa EESTEC Banja Luka je od velike važnosti kako bi se mladi i studenti uključili u aktivnosti koje Bit Alijansa realizuje i informisali o mogućnostima koje softverska industrija pruža.

 

EESTEC LC Banja Luka je jedan od 52 komiteta Udruženja studenata elektrotehnike Evrope, primljen u punopravno članstvo na Kongresu Udruženja 2004. u Beogradu. Misija EESTEC-a je pružanje EECS studentima prilika da kroz stručne radionice, kulturne razmjene i publikacije obogate svoje lične i profesionalne živote. Danas, EESTEC LC Banja Luka okuplja 50 studenata Elektrotehničkog fakulteta koji kontinualno rade na usavršavanju svojih tehničkih i mekih vještina. Studenti su okupljeni oko zajedničkog cilja – poboljšanja kvaliteta neformalne nastave na Elektrotehničkom fakultetu.

 

„Saradnja sa Bit Alijansom je izuzetan način da djelovanje našeg Udruženja usmjerimo ka povezivanju studenata Elektrotehničkog fakulteta u Banjoj Luci sa predstavnicima privrede i nastavimo im pružati mogućnosti za lični razvoj i uspješan početak karijere. Izuzetno nam je drago što smo prepoznati kao Udruženje koje daje značajan doprinos zajednici i radujemo se saradnji koja je pred nama,“ – izjavila je gospođica Nikolina Grahovac, predsjednica Udruženja.

 

Bit Alijansa kontinuirano radi na širenju mreže partnerskih institucija s kojima će aktivno djelovati na rješavanju ključnih ciljeva s kojima se softverska industrija susreće u Bosni i Hercegovini, među kojima se ističe problem deficita kvalificiranog radnog kadra.