Popular News

Centar za digitalni razvoj Banjaluka i Bit Alijansa potpisali memorandum o saradnji

 

04.10.2019.

 

Vode─çi se zajedni─Źkim ciljevima transformacije digitalne industrije Bosne i Hercegovine, Centar za digitalni razvoj i Bit Alijansa potpisali su memorandum o saradnji koji ─çe u narednom periodu biti osnova za realizaciji zajedni─Źkih aktivnosti. Memorandum o saradnji su potpisali Tatjana Vu─Źi─ç, izvr┼ína direktorica Bit Alijanse i Gradimir Stankovi─ç, izvr┼íni direktor Centra za digitalni razvoj Banjaluka koji je uz Roberta Dace┼íina, Alekseja ─Éur─Ĺevi─ça, Petru Ivanovi─ç i Svjetlanu ─Éur─Ĺevi─ç jedan od osniva─Źa Centra.
 
Centar za digitalni razvoj Banjaluka je nevladino i neprofitno udru┼żenje koje na jasan, precizan i mjerljiv na─Źin radi na digitalnoj transformaciji poslovnog ambijenta i institucija Republike Srpske i Bosne i Hercegovine te na unapre─Ĺenju digitalne pismenosti njenih gra─Ĺana. Prate─çi put digitalne transformacije BiH Centar za digitalni razvoj Banjaluka gra─Ĺanima obezbje─Ĺuje sredstva i resurse koji ─çe im omogu─çiti da ostvare svoj puni potencijal i realizuju poslovne ideje ─Źija ─çe inovativna rje┼íenja biti konkurentna kako na doma─çem, tako i na inostranom tr┼żi┼ítu.
 
ÔÇ×Digitalna transformacija predstavlja veliku razvojnu ┼íansu za Bosnu i Hercegovinu, ali potreban je visok stepen sinergije i zajedni─Źkog djelovanja izme─Ĺu svih aktera u ovom procesu kako bi on bio ┼íto uspje┼íniji. Ovaj memorandum predstavlja jo┼í jedan korak ka ostvarenju tog cilja. Bit Alijansa je kroz svoje dugogodi┼ínje djelovanje napravila ogromne pomake u IT industriji, te vjerujem da nam to iskustvo mo┼że pomo─çi kako bi zajedni─Źkim djelovanjem jo┼í vi┼íe unaprijedili proces digitalne transformacije Bosne i Hercegovine.ÔÇť, istakao je Gradimir Stankovi─ç, izvr┼íni direktor Centra za digitalni razvoj Banjaluka.
 
Bit Alijansa svoje aktivnosti realizuje s ciljem unapre─Ĺenja poslovnog okru┼żenja IT industrije. Udru┼żenje trenutno broji preko 60 partnerskih institucija i organizacija koje predstavljaju izuzetno zna─Źajnu kariku u lancu kreiranja vrijednosti za IT industriju.
 
ÔÇ×Centar za digitalni razvoj Banjaluka u fokus stavlja digitalnu transformaciju BiH kojoj svjedo─Źimo i sigurna sam da zajedni─Źkim inicijativama i aktivnostima mo┼żemo unaprijediti trenutno IT okru┼żenje. Neophodno je da se kompanije, organizacije i institucije koje ┼żele u─Źestvovati u ekonomskom razvoju BiH udru┼że u maksimiziranju potencijala koje IT industrija nudi.ÔÇť, navela je Tatjana Vu─Źi─ç, izvr┼ína direktorica Bit Alijanse.