Popular News

Druga gimnazija Sarajevo i Bit Alijansa potpisali memorandum o saradnji

 
17.09.2018.

 

Danas je u prostorijama Druge gimnazije Sarajevo uprili─Źeno potpisivanje memoranduma o saradnji izme─Ĺu Druge gimnazije Sarajevo i Bit Alijanse. Potpisivanju su prisustvovali Seid Alibegovi─ç, direktor Druge gimnazije i Armin Tali─ç, generalni menad┼żer Bit Alijanse. Potpisivanjem sporazuma o saradnji ozvani─Źena je saradnja na projektima koji ─çe u budu─çnosti biti realizovani u svrhu promocije softverske industrije me─Ĺu u─Źenicima i mladim generacijama.

 

Druga gimnazija Sarajevo predstavlja jednu od najzna─Źajnijih srednjih ┼íkola u Kantonu Sarajevo, ali i u dr┼żavi, obzirom da obrazuje budu─çe lidere u svim segmentima dru┼ítva. Od 2000. godine implementira me─Ĺunarodni program IBDP na engleskom jeziku. Po─Źetkom 2018. godine, Druga gimnazija Sarajevo u saradnji sa Kantonalnim Ministarstvom obrazovanja, osnovali su Klub matemati─Źara koji okuplja zainteresovane mlade i budu─çe olimpijce. ┼ákola je opremljena savremenom IT tehnikom koju u─Źenici svakodnevno koriste te unapre─Ĺuju znanja potrebna za upis na fakultete, a u koncu i za rad u realnom sektoru.

 

Posebna pri─Źa ┼íkole su uspje┼íni takmi─Źari – matemati─Źari, fizi─Źari i informati─Źari – zbog kojih je ┼íkola dobila epitet matemati─Źke gimnazije.

 

ÔÇ×Danas je Druga gimnazija moderna srednja ┼íkola u kojoj se u─Źenici pripremaju za savremeni ┼żivot i izazove XXI vijeka. To je ┼íkola koja primjenjuje najsavremenije metode odgojno-obrazovnog rada, po najvi┼íim me─Ĺunarodnim standardima. Cilj dana┼ínjeg potpisivanja memoranduma o saradnji jeste zajedni─Źka realizacija projekta IT Klub s ciljem poticanja i koordinacije istra┼żivanja i razvoja tehni─Źko-tehnolo┼íkih dostignu─ça. Zatim, planiranje IT ─Źetverogodi┼ínjeg smjera, i u─Źe┼í─çe u realizaciji Centara za edukaciju nastavnika informatike u BiH.ÔÇť, naveo je Seid Alibegovi─ç, direktor Druge gimnazije Sarajevo.

 

Bit Alijansa kontinuirano radi na ostvarivanju uspje┼íne saradnje sa obrazovnim institucijama u Bosni i Hercegovini, istakao je Armin Tali─ç, generalni menad┼żer Bit Alijanse i izrazio veliko zadovoljstvo ┼íto se Druga gimnazija Sarajevo pridru┼żila partnerskim institucijama Bit Alijanse s kojim Bit Alijansa aktivno radi na pobolj┼íanju obrazovnih programa ┼íirom BiH.