Popular News

Asocijacija poduzetnika Hercegovine i Bit Alijansa potpisali Memorandum o saradnji

 
 

16.11.2018.

 

Ju─Źer je Mostaru potpisan Memorandum o saradnji izme─Ĺu┬áAsocijacije poduzetnika Hercegovine┬ái┬áBit Alijanse. Memorandum su potpisali Damir Vida─Źak, predsjednik APH i Armin Tali─ç, generalni menad┼żer Bit Alijanse.
 

Potpisivanjem memoranduma ove dvije organizacije su potvrdile svoju budu─çu saradnju, te ─çe u narednom periodu aktivno raditi na ja─Źanju i razvoju┬áinformacionog dru┼ítva, kao i poslovnog okru┼żenja u Hercegova─Źko-neretvanskom kantonu, ali i u cijeloj BiH. Misija APH je┬áosna┼żivati kompanije u ostvarenju svog punog potencijala, poticati stvaranje povoljnog okru┼żenja za privredni razvoj i stvarati sna┼żnu umre┼żenu zajednicu privrednika.
 

ÔÇťKroz svoje aktivnosti donosimo na┼íim ─Źlanicama sve relevante informacije za njihovo poslovanje i sklapanjem ovakvih saradnji pridonosimo budu─çim odlukama u stvaranju pravog IT kadra za bolje poslovanje na┼íih ─Źlanica. APH je potpisavanjem ovog memoranduma obvezao se kako ─çe biti dio aktivnosti stvaranja novog sistema obrazovanja u IT sektoru zajedno s Bit Alijansom kao partnerima za budu─çnostÔÇŁ, rekla je Helena ÔÇô Jelena Lon─Źar, menad┼żer Asocijacije poduzetnika Hercegovine.
 

Bit Alijansa je krovno udru┼żenje 52 IT kompanije koje djeluju u Bosni i Hercegovini. Kompanije-─Źlanice trenutno zapo┼íljavaju vi┼íe od 2200 zaposlenika i jedan od ciljeva aktivnosti koje Bit Alijansa realizira jeste da se umanji deficit kvalificiranog radnog kadra, te da se obrazuju stru─Źnjaci u IT sektoru.