Popular News

Žao nam je, ovaj sadržaj je dostupan samo na English. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Pridružite se centru izvrsnosti inžinjerstva –  živite lokalno, a radite globalno

Infobip otvorio program prakse za mlade IT inžinjere

 

29.01.2019.

 

Kako je raditi kao inžinjer u kompaniji koja svojim rješenjima dopire do više od 7 milijardi ljudi i uređaja? Od danas to mogu istražiti IT studenti koji se odluče prijaviti na Infobipov program prakse.
 
Prijave su otvorene do 7. februara za studente te nedavno diplomirane iz područja IT-a i to za dvije pripravničke pozicije – Software Engineer (10-sedmični program) i Presales Engineer (2-sedmični program). Bez obzira vole li više kodirati ili žele brusiti znanje fokusirajući se na poslovnu stranu priče i kreirati tehnička rješenja prema klijentima,  Infobip svim IT studentima nudi priliku za učenje. Praksa je regionalna, za Hrvatsku i BiH, a na svaki program se prima 25 studenata.
 
Program je dio strategije kojom Infobip želi postati centar izvrsnosti inžinjerstva koji će okupljati najbolje softverske inžinjere na stvaranju inovativnih komunikacijskih rješenja i studentima omogućuje da razvijaju karijeru, steknu globalno iskustvo i rade na projektima od svjetskog značaja.
 
Još tri razloga za uključivanje u program:

     

  • Rad na razvoju rješenja koja koriste najpoznatiji svjetski brandovi
  • Prilika za učenje uz industrijske lidere i mentore
  • Iskustvo života i rada u najvećem regionalnom tehnološkom kampusu u prve dvije sedmice programa

 
“Program prakse je prilika da privučemo kvalitetne mlade ljude, omogućimo im zanimljive projekte, specifična tehnička znanja i priliku da osjete što znači raditi u globalnoj IT firmi. Infobipovo okruženje je multikulturalno, imamo 1400 zaposlenih stručnjaka i razvojne timove u više zemalja, a klijenti su nam globalni – od najinovativnijih kompanija iz Silicijske doline, preko najvećih banaka u Aziji do ridesharing kompanija poput Ubera. Donedavno se AI, Machine Learning, chatbotove, IOT, VR/AR doživljavalo kao “buzzworde”, a danas te tehnologije imaju apsolutno smislenu i opravdanu primjenu, i postaju realna potreba – i zato će projekti na našem programu prakse biti upravo iz tih područja. Mogućnost da mlada osoba radi i uči na taj način, fantastična je prilika za ulazak u jedan doista drukčiji svijet.” izjavio je Izabel Jelenić, CTO Infobipa. 
 
Program prakse u prve dvije sedmice studente vodi u Vodnjan gdje će iskusiti život u najmodernijem tehnološkom kampusu u regiji – Pangea. Edukacijski dio programa za Software inžinjere kreće 25. februara, a za Presales inžinjere 11. marta i uključuje predavanja te rad na projektu koji simulira stvarnost i priprema studente za svakodnevni rad u multikuturalnom okruženju.
 
Troškove prijevoza i smještaja u Vodnjanu pokriva Infobip, a više informacija dostupno je na Infobipovoj stranici.