Popular News

Otvorene prijave za besplatnu CoderDojo školu programiranja na SSST u Sarajevu

 

U proteklom periodu, Bit Alijansa je u saradnji sa partnerskim fakultetima, edukacijskim institucijama i nevladinim organizacijama realizovala 11 besplatnih CoderDojo škola programiranja u cijeloj Bosni i Hercegovini, te je preko 700 učenika osnovnih i srednjih škola imalo priliku učiti osnove programiranja.

 

Prema  prethodno uspostavljenoj saradnji, Sarajevo School of Science and Technology i Bit Alijansa u narednim sedmicama organizuju besplatnu CoderDojo školu programiranja u Sarajevu za djecu uzrasta od 13 do 17 godina.

 

Nastava će se realizovati subotom i nedjeljom od 11. do 26. augusta tekuće godine, u prostorijama Sarajevo School of Science and Technology u Sarajevu (Hrasnička cesta 3a). Polaznici će imati priliku učiti programski jezik C++ ili HTML/CSS.

 

Zainteresovani učenici, prijavu za školu programiranja mogu izvršiti ispunjavanjem jednog od obrazaca:

 

 

Prijave će biti otvorene do 8. augusta ili do popunjavanja kapaciteta.

 

CoderDojo pokret vjeruje da je razumijevanje programskih jezika sve važnije u savremenom svijetu te da djeci i mladima širom svijeta ne bi trebala biti uskraćena prilika da nauče te vještine. CoderDojo škole programiranja su uvijek besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. Tokom 2017. godine više od 55.000 djece je pohađalo CoderDojo škole programiranja u 65 zemalja svijeta.

 

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem e-maila: [email protected].