Popular News

Misija:Web je nova članica Bit Alijanse

 

Kompanija Misija:Web se pridružila udruženju Bit Alijansa. Sporazum o pridruživanju potpisali su Dino Hajrić, direktor kompanije Misija:Web i Armin Talić, generalni direktor udruženja Bit Alijansa.

 

Misija:Web nudi usluge razvoja backend, frontend, mobile i IoT rješenja baziranih na najnovijim tehnologijama. Već 10 godina uspješno isporučuje proizvode za klijente u cijelom svijetu. Među klijentima ove kompanije nalaze se startupi, male, srednje kompanije koje dolaze iz različitih industrija. U sve projekte ulažu maksimalno svoje iskustvo i znanje te na taj način oživljavaju koncepte, od ideje do gotovog rješenja, uz upotrebu  tehnologije koje će rasti kako rastu i potrebe klijenata.

 

U svrhu stvaranja pozitivnog poslovnog okruženja za stalni rast softverske industrije u BiH, Bit Alijansa kontinuirano radi na rješavanju dva najveća problema sa kojima se softverske kompanije suočavaju u poslovanju u BiH, poput nedostatka visokoobrazovnih kadrova i izostanak podsticaja od strane nadležni institucija sa svih nivoa vlasti u BiH. Bit Alijansa uz zajedničke aktivnosti svojih članica će se nastojati suočiti se sa izazovima softverske industrije s ciljem stvaranja uslova za njen dugoročni rast i razvoj.