39 najvećih softverskih kompanija u BiH
Više od 2000 zaposlenih
40 miliona KM izvoza u 2015.

Postanite članica

ABC Software Development

ABC Software Development je provajder usluga informacionih tehnologija. Radimo na razvoju softvera, mobilnih aplikacija i poslovne inteligencije.

Mi vas povezujemo sa efikasan i upotpunosti opremljen tim koji je spreman za rad od prvog dana. Naš tim je sastavljen od visoko kvalifikovanih, kreativnih, motiviranih i iskusnih developera koji mogu odgovoriti na sve kompleksne zahtjeve.

Više

Arslan Consulting

Arslan Consulting je kompanija specijalizirana za digital product development i consulting iz oblasti IT-a. Sa klijentima koji dolaze iz različitih industrija grade isključivo partnerske odnose.

Rješenja kreirana od strane Arslan Consulting tima koriste klijenti širom svijeta, od startupa, malih i srednjih biznisa do velikih korporacija. Tim ove kompanije posvećen je rješavanju najkompleksnijih poslovnih izazova, a čine ga iskusni software developeri, dizajneri i biznis analitičari.

Više

Atlantbh

Atlantbh - sve je u izvrsnosti, strasti i fleksibilnosti.

Iako je softver danas svuda prisutan, veliki broj softver projekata propadne bez ikakvog učinka. Mi ne dostavljamo samo softver, mi radimo u bliskom partnerstvu sa vama kako bi riješili vaše najveće poslovne izazove, kroz kreativne aplikacije i tehnološke solucije.

Mi kombinujemo najbolje praktične tehnologije, čvrstu radnu metodologiju i globalnu viziju biznisa svih klijenata, kako bi iznijeli rješenja najvećeg kvaliteta.

Više

Authority Partners

API je osnovan na životnoj strasti za programiranjem i težnjom da se lice poduzetništva izmjeni. Raditi manje od toga je nezamislivo.

Postignuća smo realizirali u saradnji sa klijentima, kojima smo pomogli da uspiju na poslovnom polju kroz naše API informacione sisteme. Zato, dok drugi definiraju sebe kroz industrije i tehnologije sa kojima rade, mi definiramo sebe kroz integritet i odanost prema klijentima partnerima.

Više

Bookvar

Bookvar.co je otvorena online edukativna platforma za dijeljenje znanja na BHS jezicima. Služi kao platforma ekspertima, profesionalcima i kompanijama koje žele kreirati svoje edukativne kurseve i programe za razne namjene, te kao pristupačno tehnološko rješenje svima koji žele da nauče nešto novo i unaprijede svoje vještine.

Cilj platforme je omogućiti lakši pristup edukativnim programima iz raznih sektora, te umanjiti logističke i vremenske obaveze predavača.

Bookvar.co svojim djelovanjem aktivno doprinosi prevazilaženju postojećih izazova kada se radi o dopunskoj edukaciji jer uključuje stručnjake i profesionalce u proces prenosa znanja onih vještina koje su relevantne i aplikativne u praksi, te ohrabruje moderne i inovativne pristupe u edukaciji. Bookvar stavlja poseban akcenat na IT edukaciju i prvi u regionu je pokrenuo online programerske kurseve na našem jeziku.

Više

BS Telecom Solutions

BS Telecom Solutions d.o.o je firma osnovana 2002. Godine i na tržištu je prisutna kao proizvođač, isporučilac i integrator kompletnih telekomunikacijskih i informacijskih sistema, koji se zasnivaju na modernim tehnologijama i vlastitim tehnološkim istraživanjima. Koncept rješenja koja nudimo je uvijek u skladu sa zahtjevima i potrebama klijenata i zasnovan je na međunarodnim standardima iz telekomunikacijskih i informacijskih oblasti.

Više

Comtrade

Comtrade Sarajevo je dio dinamične grupe tehnoloških kompanija koja već 25 godina radi na razvoju naprednih softverskih rješenja za klijente širom svijeta.

Osnovana kao kompanija za softverski inženjering i dodatne usluge, Comtrade je izrasla kao kompanija koja razvija softverske proizvode, pruža usluge i integriše računarske sisteme.

Više

Config

„Config“ d.o.o. iz Mostara već više od 13 godina uspješno posluje u IT sektoru Bosne i Hercegovine. Izrađuju softverske aplikacije za poslovanje u HoReCa kanalu BiH te su zastupnici u nabavci Datecs fiskalnih uređaja u FBiH. Ujedno su najbolji serviser te podrška za fiskalne uređaje kao i distributer softvera i POS opreme u BiH.

„Config“ d.o.o. je u posljednjih godinu dana udvostručio broj zaposlenih, a ove godine zapošljava i nove. Zadovoljan radnik i topla atmosfera kolegijalnosti postavljeni su kao stup uspjeha ovog poduzeća. Biti dio „Config“ tima predstavlja korak naprijed u pogledu ka budućnosti poslovanja u Bosni i Hercegovini!

Više

Datalab

Preduzeće Datalab se bavi razvojem ERP softvera, te savjetovanjem i stručnim osposobljavanjem. Mi smo ekipa stručnjaka iz različitih oblasti sa ogromnim znanjem i iskustvom u rješavanju pitanja i poteškoća pri korištenju savremenih poslovno informacionih tehnologija. Digitalna transformacija malih i srednjih preduzeća sa ERP softverom PANTHEON jedan je od naših glavnih zadataka.

Znamo da je uspješno i efikasno vođenje preduzeća moguće jedino uz podršku kvalitetnog i sigurnog informacionog sistema. Malim, srednjim i velikim preduzećima već skoro 20 godina nudimo vodeći software. Korisnicima garantujemo najnoviju tehnologiju i pomoć za pravilno usmjerenje njihovih preduzeća. Zato je naš slogan ”Pretvorite podatke u dobit!”.

Više

Eding Telecom

Kompanija Eding Telecom d.o.o. je osnovana 1990. godine i trenutno broji 48 stalno zaposlenih radnika, uglavnom visoke i srednje stručne spreme različitih specijalnosti.

Eding Telecom posjeduje vlastitu infrastrukturu sa potrebnim tehničkim i kadrovskim potencijalom za projektovanje, izvođenje i nadzor nad izvođenjem radova. Kompanija posjeduje više radnih i proizvodnih jedinica, koje su organizovane kao zasebne cjeline za realizaciju projekata iz oblasti telekomunikacija, informatike, energetike i automatike. Sve organizacione jedinice posjeduju infrastrukturu kojom mogu pratiti dinamiku realizacije svih većih projekata.

Više

Establish

Establish d.o.o. je osnovan 2000. godine kao dio ASA Grupacije i kompanija je kontinuirano posvećena pružanju čvrstog IT oslonca svim segmentima ASA i Prevent grupacije, što podrazumijeva pružanje podrške poslovnim procesima u oblastima prodaje, administracije, finansija, marketinga i proizvodnje.

Establish je kompanija koja u svojoj ponudi ima širok spektar usluga i rješenja u domenu informacionih tehnologija, kao i bogat izbor proizvoda koji zadovoljavaju savremene poslovne procese. Establish je Microsoft silver partner, Cisco Register i prodavač IT opreme renomiranih svjetskih brendova.

Više

5th Dimension

700 malih i srednjih kompanija u Bosni i Hercegovini svakodnevno koristi „Element“, ERP (Enterprise resource planning) poslovno rješenje kompanije 5th Dimension d.o.o. koje razvijamo i implementiramo već 27 godina.

Iskusan tim stručnjaka proizvodi i implementira poslovna rješenja koja za cilj imaju optimizaciju poslovnih procesa naših klijenata. Proizvoditi i pružati uslugu na nivou gdje je klijent poslovni partner, cilj je kojem smo od početka težili.

5th Dimension d.o.o. je postala prepoznatljiva kao kompanija koja svojim klijentima implementira rješenja po principu „ključ u ruke“, isporučujući ERP, kompjutersku opremu, fiskalne sisteme i antivirusnu zaštitu.

Više

Got Solutions (JSGuru)

Got Solutions (JSGuru) je tim eksperata koji uživa dok razvija web i mobilne aplikacije na jedan efektivan i efikasan način. Duboko se uključjemo u projekat i dajemo korisne savjete pored samog softverskog developmenta i dizajna kako bi naši klijenti imali interakciju sa nama kao sa svojim članovima tima, kada nam dozvole ovaj nivo uključenosti od nas dobijaju benefite koji će na im poboljšati samo izvođenje projekta i uštediti vrijeme i novac.

Više

Green River Media

Green River Media je nagrađivana web dizajn i razvojna agencija specijalizirana za dizajn i implementiranje, sa fokusom na web stranice kojima se upravlja Content Management System-om, Search Engine Optimisation i zajedničkim intranet i extranet rješenjima.

Klijentima nudimo visoko kvalitetna rješenja koja su kreirana prema njihovim poslovnim potrebama i implementirana prema "ROI" formuli. Sa preko 200 kombiniranih godina iskustava u digitalnom vremenu i prostoru, naši timovi dizajnera, developera i arhitekata rješenja, uspijevaju da ispune potrebe i očekivanja klijenata, uvijek u dogovorenom vremenskom roku i zacrtanom budžetu.

Više

Imel

Imel d.o.o već 23 godine bavi se proizvodnjom integralnih informacionih sistema – Enterprise resource planning (ERP) i namjenskih softverskih rješenja za poslovne subjekte. Među klijentima ove kompanije nalaze se male, srednje i velike kompanije koje dolaze iz različitih oblasti industrije. Realizacija projekata zasnovana je na  maksimalnom ulaganju stečenih znanja i iskustava uz upotrebu savremenih tehnologija.

Osnovana kao kompanija za softverski inženjering i dodatne informatičke usluge, Imel d.o.o danas se razvio kao kompanija koja projektuje i proizvodi softverske proizvode, pruža usluge informaciono-tehničkog i poslovnog konsaltinga, računarskim mrežama i operativnim sistemima.

Više

Klika

Istrajnost i posvećenost sagledavanja kroz materiju, omogućavaju uspjeh i kreiraju okruženje gdje se podrazumijeva usluga odličnog proizvoda.

Mi brinemo o svojim kupcima na isti način na koji brinemo i o našoj kompaniji. U svaki proizvod ili uslugu koju pružamo ulažemo sav svoj talenat, bez susprezanja. Biti nezavistan, vrijedan i činiti stvari na pametan način jeste cijenjeno, ali izgradnja velike kompanije iziskuje odbacivanje svog ega i prihvatanje timskog duha.

Više

Lanaco

Na tržištu Bosne i Hercegovine Lanaco postoji već 27 godina i s ponosom možemo reći da smo najveća ICT kompanija u državi. Zapošljavamo preko 280 ljudi, sa sjedištem kompanije u Banja Luci i uredima u Sarajevu i Beogradu. Stalnim osposobljavanjem, edukacijom i specijalizacijom svojih uposlenika, kompanije je stvorila tim stručnjaka koji garantiraju uspješnu realizaciju projekata u IT sektoru.

Više

LINK group

LINK group je vodeća multinacionalna kompanija koja se više od 20 godina uspješno bavi profesionalnom edukacijom i certifikacijom u oblasti informacionih tehnologija i savremenog poslovanja. Uspješno posluje na teritoriji Bosne i Hercegovine, Srbije, Rumunije, Ukrajine, Republike Moldavije i Sjedinjenih Američkih Država, a putem učenja na daljinu okuplja polaznike iz preko 120 zemalja svijeta.

U okviru obrazovnog sistema u Bosni i Hercegovini postoje četiri obrazovne institucije: ITAcademy, BusinessAcademy i InternetAcademy sa predstavništima u Sarajevu i Banjaluci i Visoka škola za informacione tehnologije, ekonomiju i preduzetništvo sa sjedištem u Banjaluci.

Više

MANIA

MANIA marketinška agencija nastala je kao spoj umjetnosti i nauke, sa ciljem da se dokaže da mladi i kreativni ljudi mogu svojim trudom i zalaganjem da naprave uspješno mjesto gdje će realizovati svoje odvažne i neobične ideje. MANIA je postala dugoročno životno opredjeljenje ambicioznih ljudi, onih koji su uvijek spremni da uče, ali i stručnjaka koji uživaju u onom što rade. Ono što radimo je: marketing, event i PR, video produkciju, web dizajn, grafički dizajn i fotografisanje.

Više

Mekline

Mekline d.o.o. je osnovan 1996. godine kao ovlašteni prodavač i serviser Apple proizvoda za Bosnu i Hercegovinu. Od tada bilježi niz uspješnosti u implementaciji Apple hardvera i softverskih rješenja.

Kao partner visokog integriteta AAR Mekline gradi svoje poslovanje oko poduzetništva jer održava fleksibilnost, konkuretnost i inicijativu. AAR Mekline predstavlja Apple na najprofesionalniji način sa sjedištem u najljepšoj zgradi u Sarajevu, Akademije likovnih umjetnosti.

Više

Ministry of Programming

Mi kreiramo start up-e svjetske klase. Zahvaljujući našem vrhunskom timu, razvijamo pretraživače, društvene mreže, sisteme razmjene i softvere za detekciju bolesti.

Naše kulturološke vrijednosti su osnažene srećom. Podešeni smo na pozitivnost i sreću. Zabavni smo i vjerujemo u važnost zabave. Inovativni smo, inspirišemo ostale i uvijek težimo da budemo bolji i najbolja verzija sebe. MoP je zabavan i još više od toga.

Više

Misija:Web

Misija:Web pruža konsultantske usluge, web i aplikativna rješenja za klijente širom svijeta. Od 2007. godine kreirali smo web stranice, aplikacije, portale, e-commerce rješenja, CRM i druge web bazirane softvere za klijente iz cijelog svijeta.

I dok smo se značajno razvili i prihvatili promjene koje dolaze s rastom, postoji jedna stvar koja se nije promijenila - naša strast za dizajnom i programiranjem.

Više

Mistral

Mi smo mlada kompanija za razvoj softvera bazirana u Sarajevu, Bosna i Hercegovina. Mladi smo pet i pol godina i nastavljamo širiti naš već sada ogromni portfolio kao i mrežu sa svjetski znanim klijentima. Također, nastavljamo da jačamo i lokalne timove. Bilo nas je 50 prije nego što smo proslavili četiri godine postojanja! Sada nas je 100.

Više

Networks

Networks je poslovni centar i co-working zajednica smještena u srcu Sarajeva u inovativnoj zgradi sa preko 1.300 m2 inovativnog i modernog prostora. Raznovrsne usluge koje nudimo su posebno kreirane kako bi potakle rast, inovacije i poslovni razvoj.

Koncept Networksa je stvoren kako bi nadahnuo inovacije, razvoj novih ideja, industrije te poduzetništva u Bosni i Hercegovini, te je mjesto gdje lokalno i globalno tržište susreću talente. Pruža usluge u oblasti outsourcing-a, edukacije, savjetovanja i coworking-a. Za naše klijente nudimo kancelarijski prostor, koji je više od samog radnog stola, te savršene prilike za networking i promocije. Svaki stanar napreduje zahvaljujući stimulativnom okruženju, razmjenjuje vještine i resurse, te koristi prilike da proširi svoju profesionalnu mrežu kontakta, ali i razvije osjećaj zajedništva.

Više

NSoft

NSoft pruža softverska rješenja vrhunske kvalitete za industriju igara na sreću i klađenja, uključujući platforme, virtualne igre na sreću, sportsko klađenje i lutrije.

Jedinstvena ideja NSoft-a još od kada smo započeli djelovanje 2008, jeste zacrtana investicija u inovaciju i ljude. Mi smo kompanija koja sa klijentima dijeli porodičnu vezu i svoju filozofiju. Ova filozofija nosi istinu za svakog od nas - a ta filozofija se temelji na tome da su ljudi ti koji su u srcu svega.

Zahvaljujući ovakvom pristupu, uspjeli smo proširiti posao i postati jedan od vodećih poslodavaca u regiji. Profesionalci žele postati NSofteri i dio porodice koja broji 190 ljudi.

Više

PING

PING Software and Services je firma za razvoj softvera specijalizovana za razvoj poslovnih aplikacija i usluge integracije raznorodnih sistema. U poslednje dvije decenije PING je posvećen pružanju usluga razvoja softverskih rješenja na zahtjev klijenta. U tom periodu uspješno smo realizovali preko 100 projekata implementacije velikih poslovnih sistema.

Mi smo partneri sa klijentima koji tek započinju svoje poslovanje, malim i srednjim preduzećima, ali i velikim poslovnim, finansijskim i vladinim organizacijama. PING porodica već dugi niz godina broji više od 50 stalno zaposlenih, od kojih je najveći broj visoko obrazovanih kadrova iz oblasti računarstva i informatike. Naše procese smo certifikovali sa međunarodnim standardima za kvalitet ISO 9001:2008 i ISO 27001:2013 za sistem upravljanja informacijskom sigurnošću.

Više

Softhouse

Softhouse Balkans je dio švedske Softhouse grupacije koja je jedna od vodećih skandinavskih kompanija kada su u pitanju agilne metode razvoja softvera, obuke i dijeljenja znanja. Sa preko 200 uposlenih u nekoliko ureda u Švedskoj, Softhouse već preko 20 godina aktivno djeluje na polju agilnog razvoja softverskih rješenja, ali i razvoja ljudi te poslovnih procesa.

Glavne vrijednosti Softhousea su transparentnost te briga i dijeljenje znanja među uposlenima što doprinosi uspješnom poslovanju i odličnoj atmosferi koja vlada među zaposlenicima. Softhouse Balkans primjenjuje ove vrijednosti na Bosnu i Hercegovinu te koristi prednosti švedske kulture i pristupa prilikom rada sa domaćim klijentima i zaposlenicima. U vremenu kada mnogi mladi profesionalci napuštaju Bosnu i Hercegovinu, nezadovoljni radnim okruženjem u zemlji, Softhouse kroz svoje vrijednosti i pozitivan pristup doprinosi stvaranju novih lidera u našoj zemlji.

Više

Symphony

Symphony okuplja ljude koji dijele istu strast - strast za tehnologijom. Pored toga, dijelimo i različite vrijednosti koje Symphony čine mjestom na kojem svako voli da provodi vrijeme, da razvija, zabavlja se, napreduje i radi na nekim od najinteresantnijih projekata na svijetu.

Više

WeTek

WeTek je internacionalna tehnološka kompanija sa sjedištem u živahnom gradu Porto, Portugal, sa uredima u SAD-u, Kini, BiH i Sloveniji. Kompanija razvija inovativna hardverska i softverska rješenja za postojeće i buduće IPTV/OTT servise i operatere. U tom smislu, WeTek razvija i proizvodi top-of-the-line Android set-top-boxove kao i IPTV/OTT platformu pod nazivom WeCast. WeTek se zalaže za stvaranje proizvoda koji pružaju najbolje audiovizuelne doživljaje i iskustva krajnjim korisnicima i klijentima koji rade isporuku video sadržaja.

Više

Zendev

Naš tim pruža vrhunska softverska rješenja prema potrebama vaše kompanije. Sve što radimo utemeljeno je u pouzdanosti, kvalitetu i kompetenciji. Osnivači i direktori kompanije Zendev su inženjeri s dubokim razumijevanjem IT-a, što omogućava lakšu procjenu i prijedloge kako vam možemo pomoći u IT projektima.

Više

ZIRA

U proteklih 20 godina ZIRA je bila vodeći prodavač inovativnih BSS rješenja za menadžment potrošača, prihoda i rizika, posvećen maksimiziranju vrijednosti potrošača, uz kontinuirani razvoj svog poslovnog portfolia.

Radeći sa preko 50 telekomunikacijskih operatera u 22 zemlje, ZIRA implementira integrisana i fleksibilna modularna rješenja, pokrivajući sve, od narudžbe do platnog procesa za maloprodajne i veleprodajne domene. Na taj način štitili vjerodostojnost investicije, smanjujući rizik i cijenu implementacije prilikom ispunjavanja jedinstvenih potreba svojih kupaca.

Više

Pratite sve novosti i događaje.
Prijavite se na naš newsletter.

Prijava