Vodeća asocijacija IT kompanija u BiH

Postanite članica

ABC TECH Group

ABC TECH Group je provajder usluga informacionih tehnologija. Radimo na razvoju softvera, mobilnih aplikacija i poslovne inteligencije.

Mi vas povezujemo sa efikasanim timom koji je spreman za rad od prvog dana. Naš tim je sastavljen od visoko kvalifikovanih, kreativnih, motiviranih i iskusnih developera koji mogu odgovoriti na sve kompleksne zahtjeve.

Više

Alea Control

Kompanija Alea Control d.o.o osnovana je u Banja Luci 2013. godine. Osnovne poslovne aktivnosti kompanije su računarsko programiranje, razvoj i izdavanje zabavnih igara. Nudimo i uspješno smo isporučili rješenja našim partnerima koji ga kontinuirano upotrebljavaju preko 1000 lokacija u zemljama Evrope i Afrike.

Cilj naše kompanije je da pružimo vrhunski kvalitet softvera napravljen prema zahtjevima klijenta koji će pružiti profit našim klijentima.

Tim za razvoj kombinuje više od 100 godina iskustva i IT vještina koristeći savremene tehnologije. Razvojini ciklusi, tehnologije i agilnost koje koristimo uključuju najbolje od inženjerskog svijeta i čini naš tim i proizvode vrlo konkurentnim na tržištu.

Više

Arslan Consulting

Arslan Consulting je kompanija specijalizirana za digital product development i consulting iz oblasti IT-a. Sa klijentima koji dolaze iz različitih industrija grade isključivo partnerske odnose.

Rješenja kreirana od strane Arslan Consulting tima koriste klijenti širom svijeta, od startupa, malih i srednjih biznisa do velikih korporacija. Tim ove kompanije posvećen je rješavanju najkompleksnijih poslovnih izazova, a čine ga iskusni software developeri, dizajneri i biznis analitičari.

Više

Atlantbh

Atlantbh - sve je u izvrsnosti, strasti i fleksibilnosti.

Iako je softver danas svuda prisutan, veliki broj softver projekata propadne bez ikakvog učinka. Mi ne dostavljamo samo softver, mi radimo u bliskom partnerstvu sa vama kako bi riješili vaše najveće poslovne izazove, kroz kreativne aplikacije i tehnološke solucije.

Mi kombinujemo najbolje praktične tehnologije, čvrstu radnu metodologiju i globalnu viziju biznisa svih klijenata, kako bi iznijeli rješenja najvećeg kvaliteta.

Više

Authority Partners

API je osnovan na životnoj strasti za programiranjem i težnjom da se lice poduzetništva izmjeni. Raditi manje od toga je nezamislivo.

Postignuća smo realizirali u saradnji sa klijentima, kojima smo pomogli da uspiju na poslovnom polju kroz naše API informacione sisteme. Zato, dok drugi definiraju sebe kroz industrije i tehnologije sa kojima rade, mi definiramo sebe kroz integritet i odanost prema klijentima partnerima.

Više

Bravo Systems

Bravo Systems d.o.o. je preduzeće osnovano 2002. godine u Banjaluci kao kompanija za razvoj internet softvera i pružanje usluga podrške. Osnovne poslovne aktivnosti Bravo Systems su razvoj, implementacija i upravljanje IT sistemima koji omogućavaju dostizanje visokih performansi u oblasti digitalnog marketinga.

Dugogodišnje iskustvo, požrtvovan rad, kvalitet, posvećenost tehnološkom razvoju te stalno unapređenje odnosa sa klijentima omogućilo nam je globalnu prepoznatljivost kao i zadovoljavajuće poslovne rezultate koji se ogledaju u: • stalnom unapredjenju postojećih i razvoju novih proizvoda, • rastu broja zaposlenih, • poboljšanju organizacije i uslova rada, • finansijskom rastu.

Vrijednosti koje Bravo Systems promoviše su izvrsnost, strast prema tehnologiji, bezbjednost i dobronamjernost. Poštovanje ovih vrijednosti i ponašanje u skladu sa njima je integralni dio našeg uspjeha.

Više

BS Telecom Solutions

BS Telecom Solutions d.o.o je firma osnovana 2002. godine i na tržištu je prisutna kao proizvođač, isporučilac i integrator kompletnih telekomunikacijskih i informacijskih sistema, koji se zasnivaju na modernim tehnologijama i vlastitim tehnološkim istraživanjima. Koncept rješenja koja nudimo je uvijek u skladu sa zahtjevima i potrebama klijenata i zasnovan je na međunarodnim standardima iz telekomunikacijskih i informacijskih oblasti.

Više

codecentric

Kompanija codecentric d.o.o. osnovana je 2008. godine u Doboju i predstavlja podružnicu međunarodne kompanije codecentric AG koju čini više od 500 eksperata iz oblasti software developmenta, raspoređenih na 15 lokacija u četiri zemlje: Njemačka, Holandija, Bosna i Hercegovina i Srbija. Naše kancelarije u Doboju i Banjaluci zapošljavaju IT eksperte angažovane na razvoju softvera i stručnoj podršci na međunarodnim projektima koje radimo za mnoge renomirane klijente iz Evrope i svijeta.

Više

Comtrade

Comtrade Sarajevo je dio dinamične grupe tehnoloških kompanija koja već 25 godina radi na razvoju naprednih softverskih rješenja za klijente širom svijeta.

Osnovana kao kompanija za softverski inženjering i dodatne usluge, Comtrade je izrasla kao kompanija koja razvija softverske proizvode, pruža usluge i integriše računarske sisteme.

Više

Config Group

Config Group d.o.o. iz Mostara već više od 13 godina uspješno posluje u IT sektoru Bosne i Hercegovine. Izrađuju softverske aplikacije za poslovanje u HoReCa kanalu BiH te su zastupnici u nabavci Datecs fiskalnih uređaja u FBiH. Ujedno su najbolji serviser te podrška za fiskalne uređaje kao i distributer softvera i POS opreme u BiH.

Config Group d.o.o. je u posljednjih godinu dana udvostručio broj zaposlenih, a ove godine zapošljava i nove. Zadovoljan radnik i topla atmosfera kolegijalnosti postavljeni su kao stup uspjeha ovog poduzeća. Biti dio Config Group tima predstavlja korak naprijed u pogledu ka budućnosti poslovanja u Bosni i Hercegovini!

Više

Datalab

Preduzeće Datalab se bavi razvojem ERP softvera, te savjetovanjem i stručnim osposobljavanjem. Mi smo ekipa stručnjaka iz različitih oblasti sa ogromnim znanjem i iskustvom u rješavanju pitanja i poteškoća pri korištenju savremenih poslovno informacionih tehnologija. Digitalna transformacija malih i srednjih preduzeća sa ERP softverom PANTHEON jedan je od naših glavnih zadataka.

Znamo da je uspješno i efikasno vođenje preduzeća moguće jedino uz podršku kvalitetnog i sigurnog informacionog sistema. Malim, srednjim i velikim preduzećima već skoro 20 godina nudimo vodeći software. Korisnicima garantujemo najnoviju tehnologiju i pomoć za pravilno usmjerenje njihovih preduzeća. Zato je naš slogan ”Pretvorite podatke u dobit!”.

Više

DVC Solutions

DVC Solutions je kompanija osnovana 2013. godine u Banjoj Luci sa ciljem da ponudi visokokvalitetna rješenja iz oblasti web i mobile developmenta. Cilj kompanije se ni danas nije promijenio, s tim da smo danas orijentisani na veće i zahtjevnije projekte, tehnološki smo mnogo razvijeniji, kadrovski sve kompetentniji i težimo sve većim i zahtjevnijim strateškim ciljevima.

Kompanija je 2016. godine otvorila svoje podružnice u Sjedinjenim Američkim Državama (Čikago) i Švedskoj (Halmstad), postala članica IT Cluster Austria, te time svoje internacionalno poslovanje podigla na jedan puno ozbiljniji nivo. Iako je primarni fokus našeg djelovanja razvoj proizvoda na zahtjev klijenta, stižemo da radimo i na vlastitim projektima, te svakodnevno proširujemo bazu naših proizvoda kao što su Meerkiddo, Civil Patrol, itd..

Tokom 2018. godine naš rad se pokazao izuzetno uspješnim, te je kompanija osvojila prvo mjesto na PODIM konferenciji i Western Balkans Digital Summitu, kao i treće mjesto na Venture forumu u Beogradu. Usljed eksponencijalnog rasta kompanije, u proteklih godinu dana broj članova tima smo udvostručili, a isti cilj imamo i za narednu godinu.

Više

Echo Technology Solutions

Mi postojimo kako bismo osnažili ljude i organizacije putem tehnologije. ECHO je kompanija za integrisane usluge iz oblasti tehnologije koja kreira lidere tržišta od malih i srednjih organizacija omogućavajući im da pruže trajnu vrijednost sa rješenjima bez premca. Naš inovativni tim je pokretačka sila kompanije, a izvrsna kombinacija otvorenosti, predanosti, pristupačnosti i preciznosti čini nas posebnim.

Više

Eding Telecom

Kompanija Eding Telecom d.o.o. je osnovana 1990. godine i trenutno broji 48 stalno zaposlenih radnika, uglavnom visoke i srednje stručne spreme različitih specijalnosti.

Eding Telecom posjeduje vlastitu infrastrukturu sa potrebnim tehničkim i kadrovskim potencijalom za projektovanje, izvođenje i nadzor nad izvođenjem radova. Kompanija posjeduje više radnih i proizvodnih jedinica, koje su organizovane kao zasebne cjeline za realizaciju projekata iz oblasti telekomunikacija, informatike, energetike i automatike. Sve organizacione jedinice posjeduju infrastrukturu kojom mogu pratiti dinamiku realizacije svih većih projekata.

Više

Establish

Establish d.o.o. je osnovan 2000. godine kao dio ASA Grupacije i kompanija je kontinuirano posvećena pružanju čvrstog IT oslonca svim segmentima ASA i Prevent grupacije, što podrazumijeva pružanje podrške poslovnim procesima u oblastima prodaje, administracije, finansija, marketinga i proizvodnje.

Establish je kompanija koja u svojoj ponudi ima širok spektar usluga i rješenja u domenu informacionih tehnologija, kao i bogat izbor proizvoda koji zadovoljavaju savremene poslovne procese. Establish je Microsoft silver partner, Cisco Register i prodavač IT opreme renomiranih svjetskih brendova.

Više

Evona Electronic

Evona Electronic je kompanija s dugom tradicijom. Već više od 30 godina promatrali smo potrebe naših klijenata, razvili svoje proizvode i rješenja te smo se postavili kao vodeći na svjetskom tržištu igara. Sa sjedištem u Bratislavi, glavnom gradu Slovačke i razvojnim uredom sa sjedištem u Mostaru, Bosna i Hercegovina, služimo širokoj mreži klijenata širom svijeta.

Naši proizvodi i rješenja izgrađeni su isključivo prema specifičnim potrebama naših klijenata, uz korištenje najnovijih tehnologija. Sinergija iskustva i neiscrpnog izvora novih i inovativnih ideja naših zaposlenika jamče kvalitetnu i sveobuhvatnu uslugu koju svakodnevno pružamo našim klijentima.

Više

5th Dimension

700 malih i srednjih kompanija u Bosni i Hercegovini svakodnevno koristi „Element“, ERP (Enterprise resource planning) poslovno rješenje kompanije 5th Dimension d.o.o. koje razvijamo i implementiramo već 27 godina.

Iskusan tim stručnjaka proizvodi i implementira poslovna rješenja koja za cilj imaju optimizaciju poslovnih procesa naših klijenata. Proizvoditi i pružati uslugu na nivou gdje je klijent poslovni partner, cilj je kojem smo od početka težili.

5th Dimension d.o.o. je postala prepoznatljiva kao kompanija koja svojim klijentima implementira rješenja po principu „ključ u ruke“, isporučujući ERP, kompjutersku opremu, fiskalne sisteme i antivirusnu zaštitu.

Više

Got Solutions (JSGuru)

JSGuru je kompanija koja razvija visokokvalitetna softverska rješenja. Dok pravimo vaš željeni proizvod, mislimo na duge staze i gradimo partnerski odnos. U duhu toga, dajemo sve od sebe da vam pružimo izvanrednu podršku kako bi se mogli posvetiti srži vašeg biznisa.

Naši tehnički i kreativni timovi su vođeni od strane iskusnih programera i dizajnera, koji imaju preduzetnički mentalitet, što dovodi do superiornijih i konzistentnijih rezultata za naše klijente. Sistem vrijednosti koji smo uspostavili se zasniva na 3 načela: kvalitetu, povjerenju i komunikaciji. Upravo su nam ta načela omogućila da nikada ne izgubimo klijenta, te zajedno sa njima rastemo i razvijamo se.

Naša najveća i najjača prednost su naši timovi i ljudi koji ih čine. Brinemo se jedni za druge, te se trudimo da prilikom obavljanja svakodnevnih zadataka nikada ne izostane zabave, tako da kada dođete u JSGuru, volimo reći da ćete ozbiljno raditi, sa ne tako ozbiljnim ljudima.

Više

Green River Media

Green River Media je nagrađivana web dizajn i razvojna agencija specijalizirana za dizajn i implementiranje, sa fokusom na web stranice kojima se upravlja Content Management System-om, Search Engine Optimisation i zajedničkim intranet i extranet rješenjima.

Klijentima nudimo visoko kvalitetna rješenja koja su kreirana prema njihovim poslovnim potrebama i implementirana prema "ROI" formuli. Sa preko 200 kombiniranih godina iskustava u digitalnom vremenu i prostoru, naši timovi dizajnera, developera i arhitekata rješenja, uspijevaju da ispune potrebe i očekivanja klijenata, uvijek u dogovorenom vremenskom roku i zacrtanom budžetu.

Više

HUB387

HUB387 je prvi tehnološki park i coworking prostor u Bosni i Hercegovini, čiji glavni cilj je integracija BiH u globalnu ekonomiju kroz razvoj ICT sektora u regiji i kreiranje okruženja koje će osnažiti lokalni IT ekosistem. Osim toga, HUB387 radi i na promociji kulture kolaboracije, ali i na promociji inovacija i start-up kompanija, te na daljem razvoju postojećih kompanija, pri čemu je u posebnom fokusu razvoj radne snage koja je potrebna navedenim kompanijama.

ACADEMY387, otvorena platforma za edukaciju, je dio HUB387. Nudi preko 150 kurseva iz IT-a, ali i drugih oblasti, kao što su biznis, jezici i HR. ACADEMY387 nudi podršku kompanijama prilikom regrutacije kadra kroz organizaciju "job opportunity" kurseva, kao i kroz druge načine saradnje.

U sklopu HUB387 akcelerator programa nastali su startupi Balkanvibe (balkanvibe.com), Bookvar (bookvar.co) i Habeetat (habeetat.io).

Više

ID-S Consulting

Osnovana 2013. godine sa sjedištem u Sarajevu, firma ID-S Consulting se razvija prvenstveno u oblasti software developmenta i mrežne administracije. Inspirisani dugogodišnjim radom u poljima software developmenta i consultinga, naš cilj je razvoj rješenja koja ubrzavaju i olakšavaju poslovanje, a pri tome su u skladu s najnovijim tehnologijama i trendovima. Naši stručnjaci dolaze iz različitih sredina i pozadina, s dugogodišnjim iskustvom u svojim poljima, te brzo i efikasno dolaze do rješenja bilo kog poslovnog zahjeva.

Poseban akcenat u radu se stavlja na kontinuiranu komunikaciju i otvorenu razmjenu ideja i iskustava, kako bi se ostvario ambijent za uspješnu i dugotrajnu saradnju. Osim rada na vlastitim softverskim rješenjima i consultingu, te razvoju mreža i njenoj administraciji, pružamo edukaciju i priliku zapošljavanja mladim i talentovanim budućim developerima.

Više

IDK Studio

IDK Studio osnovan je 2014. godine kao full-service Software & Web Development kompanija koja nudi široku paletu usluga i proizvoda. Specijalizirani smo za razvoj custom rješenja, od ideje do gotovog proizvoda. Sa preko 60 klijenata u 9 zemalja za koje smo radili preko 200 projekata uspjeöno öirimo svoju mreûu zadovoljnih korisnika naöih usluga i prozvoda.

Više

Imel

Imel d.o.o već 23 godine bavi se proizvodnjom integralnih informacionih sistema – Enterprise resource planning (ERP) i namjenskih softverskih rješenja za poslovne subjekte. Među klijentima ove kompanije nalaze se male, srednje i velike kompanije koje dolaze iz različitih oblasti industrije. Realizacija projekata zasnovana je na  maksimalnom ulaganju stečenih znanja i iskustava uz upotrebu savremenih tehnologija.

Osnovana kao kompanija za softverski inženjering i dodatne informatičke usluge, Imel d.o.o danas se razvio kao kompanija koja projektuje i proizvodi softverske proizvode, pruža usluge informaciono-tehničkog i poslovnog konsaltinga, računarskim mrežama i operativnim sistemima.

Više

Infobip

Infobip jedan od lidera globalne telekom industrije, sa više od 1.200 zaposlenih u 58 ureda širom svijeta, a u svom portfoliju broji preko 200 hiljada klijenata, što ga svrstava u rang najvećih IT kompanija.

Od 2006. godine, Infobipova misija je bila stvaranje besprijekorne mobilne interakcije između kompanija i ljudi. Danas smo vodeća omnichannel komunikacijska platforma iza nekih od najvećih svjetskih brandova. Trenutno servirajući 260.000 klijenata na šest kontinenata, donosimo promjenu načina na koji ljudi i kompanije komuniciraju putem svojih mobilnih uređaja. Sva naša rješenja su u potpunosti in-house razvijena, zadovoljavajući svaku potrebu za uspostavljanjem najsavremenijeg ekosistema mobilnih usluga.

Izuzetan timski duh, kreativnost i upornost vode našu kompaniju. Poslujemo i partneriramo sa većinom vodećih mobilnih operatera, OTT-ova, brendova, banaka, društvenih mreža, agregatora i brojnim drugim industrijama.

Više

Infomedia

Infomediu d.o.o. je osnovala grupa programera, geekova i ljubitelja tehnologije 2006. godine, u Banja Luci. Preko 12 godina iskustva i više od 100 ljudi definiše svrhu naše kompanije i njenu ulogu u poslovanju: inovativna i specifična tehnološka rješenja u području programiranja, web dizajna, razvoja i oglašavanja.

Razumijevanje potreba naših kupaca je naš najveći prioritet. Trudimo se da konstantno nadograđujemo naša znanja i iskustva, što je naš najbolji alat za stvaranje pozitivnih promjena. Jedinstvena kombinacija senior vještina i svježe energije u našem timu daje opipljive rezultate.

Znamo da su najbolje ideje rođene u slobodoumnoj atmosferi, a najbolje proizvode grade oni koji se ne plaše da predlože nove ideje.

Više

Isatis Software Solutions

Isatis postavlja težište na zajednički rad i za nas je to ključ uspjeha.

Rad sa internacionalnim organizacijama omogućuje da Isatis Software Solutions bude ono što jest danas. Kao multinacionalna kompanija zajedno sa 140 partnera širom svijeta – Isatis Software Solutions radi na tome da iz dana u dan privlači najbolje stručnjake iz IT svijeta, pa i dalje.

Praćenje najsavremenijih metode u razvoju softvera, daje našim radnicima mogućnost stalnog usavršavanja u poslovnom svijetu. Uposlenike podstičemo na profesionalno usavršavanje kroz obuke i kurseve. Većina uposlenika su certificirani Microsoft profesionalci, što nas je 2015. godine učinilo Microsoft partnerskom kompanijom.

Vjerujemo da radeći zajedno, možemo postići sve.

Više

Klika

Istrajnost i posvećenost sagledavanja kroz materiju, omogućavaju uspjeh i kreiraju okruženje gdje se podrazumijeva usluga odličnog proizvoda.

Mi brinemo o svojim kupcima na isti način na koji brinemo i o našoj kompaniji. U svaki proizvod ili uslugu koju pružamo ulažemo sav svoj talenat, bez susprezanja. Biti nezavistan, vrijedan i činiti stvari na pametan način jeste cijenjeno, ali izgradnja velike kompanije iziskuje odbacivanje svog ega i prihvatanje timskog duha.

Više

Kodecta

Kodecta d.o.o. je internacionalni provajder IT rješenja i usluga softver inžinjeringa. Nudimo vrhunsku stručnost u oblasti upravljanja podacima, e-rješenja i razvoja prilagođenih aplikacija. Želimo pružiti klijentima jasnu konkurentsku prednost u dosljednom pružanju visokokvalitetnih tehnoloških proizvoda i usluga.

Više

Lanaco

Na tržištu Bosne i Hercegovine Lanaco postoji već 27 godina i s ponosom možemo reći da smo najveća ICT kompanija u državi. Zapošljavamo preko 280 ljudi, sa sjedištem kompanije u Banja Luci i uredima u Sarajevu i Beogradu. Stalnim osposobljavanjem, edukacijom i specijalizacijom svojih uposlenika, kompanije je stvorila tim stručnjaka koji garantiraju uspješnu realizaciju projekata u IT sektoru.

Više

LINK group

LINK group je vodeća multinacionalna kompanija koja se više od 20 godina uspješno bavi profesionalnom edukacijom i certifikacijom u oblasti informacionih tehnologija i savremenog poslovanja. Uspješno posluje na teritoriji Bosne i Hercegovine, Srbije, Rumunije, Ukrajine, Republike Moldavije i Sjedinjenih Američkih Država, a putem učenja na daljinu okuplja polaznike iz preko 120 zemalja svijeta.

U okviru obrazovnog sistema u Bosni i Hercegovini postoje četiri obrazovne institucije: ITAcademy, BusinessAcademy i InternetAcademy sa predstavništima u Sarajevu i Banjaluci i Visoka škola za informacione tehnologije, ekonomiju i preduzetništvo sa sjedištem u Banjaluci.

Više

MANIA

MANIA marketinška agencija nastala je kao spoj umjetnosti i nauke, sa ciljem da se dokaže da mladi i kreativni ljudi mogu svojim trudom i zalaganjem da naprave uspješno mjesto gdje će realizovati svoje odvažne i neobične ideje. MANIA je postala dugoročno životno opredjeljenje ambicioznih ljudi, onih koji su uvijek spremni da uče, ali i stručnjaka koji uživaju u onom što rade. Ono što radimo je: marketing, event i PR, video produkciju, web dizajn, grafički dizajn i fotografisanje.

Više

Mekline

Mekline d.o.o. je osnovan 1996. godine kao ovlašteni prodavač i serviser Apple proizvoda za Bosnu i Hercegovinu. Od tada bilježi niz uspješnosti u implementaciji Apple hardvera i softverskih rješenja.

Kao partner visokog integriteta AAR Mekline gradi svoje poslovanje oko poduzetništva jer održava fleksibilnost, konkuretnost i inicijativu. AAR Mekline predstavlja Apple na najprofesionalniji način sa sjedištem u najljepšoj zgradi u Sarajevu, Akademije likovnih umjetnosti.

Više

Meta Software Solutions

Vaš novi najdraži tech tim!

Pomažemo Vam razviti Vaše digitalne proizvode pružajući pouzdane usluge razvoja softvera.

Rad sa startupima, korporativne inovacije, digitalne transformacije i pomoć nakon izlaska na tržište. Startup mentalitet zadržavamo i kod outsourcing projekta i kod investicija u vlastite proizvode.

Uvijek se trudimo nadmašiti vlastite uspjehe i maksimalno iskoristiti posljednja tehnološka postignuća pri ostvarivanju klijentskih ciljeva.

Uz usluge razvoja web i mobilnih aplikacija, veliku pažnju posvećujemo i razvoju mobilnih igrica (games.mss.ba)

Više

Ministry of Programming

Mi kreiramo start up-e svjetske klase. Zahvaljujući našem vrhunskom timu, razvijamo pretraživače, društvene mreže, sisteme razmjene i softvere za detekciju bolesti.

Naše kulturološke vrijednosti su osnažene srećom. Podešeni smo na pozitivnost i sreću. Zabavni smo i vjerujemo u važnost zabave. Inovativni smo, inspirišemo ostale i uvijek težimo da budemo bolji i najbolja verzija sebe. MoP je zabavan i još više od toga.

Više

Mistral

Mi smo mlada kompanija za razvoj softvera bazirana u Sarajevu, Bosna i Hercegovina. Mladi smo pet i pol godina i nastavljamo širiti naš već sada ogromni portfolio kao i mrežu sa svjetski znanim klijentima. Također, nastavljamo da jačamo i lokalne timove. Bilo nas je 50 prije nego što smo proslavili četiri godine postojanja! Sada nas je 100.

Više

More Screens

More Screens je renomirana kompanija za istraživanje i razvoj s uredima u BiH, Hrvatskoj, Srbiji i Republici Makedoniji. Poslujemo od 2011. godine. Kroz mrežu zaposlenika i partnera, lociranih diljem regije Jugoistočne Europe, More Screens specijalizira u razvoju Multi-Screen platformi i povezanih tehnologija. Kombiniramo tehnologije vodećih svjetskih proizvođača s vlastitim proizvodima kako bi pomogli klijentima stvoriti izvaredne i profitabilne platforme za prijenos Video sadržaja putem IP mreže, za bilo koju svrhu, preko bilo koje mreže, na bilo kojem uređaju.

Naša Multi-Screen Video Service Delivery platforma „Spectar+“ temelji se na tehnološkoj platformi koja objedinjuje sve operativne zadatke u jednu centraliziranu platformu za pojednostavljen menadžment, efikasno izvještavanje i mjerljive rezultate. More Screens-om upravlja osoblje s preko 20 godina iskustva u Video putem IP industriji, a čine ga profesionalci s opsežnim iskustvom u radu s pružateljima usluga interneta, telekom operatorima i medijskim kućama.

Radimo s klijentima svih veličina, od malih do velikih poduzeća, od kojih svi znaju da trebaju profesionalna rješenja za upravljanje misijski rizičnim uslugama i generiranje prihoda. Naše temeljne vrijednosti su put konstantnog napretka kroz izvrsnost i ravnotežu, integritet, kreativnost i sposobnost.

Više

Networks

Networks je poslovni centar i co-working zajednica smještena u srcu Sarajeva u inovativnoj zgradi sa preko 1.300 m2 inovativnog i modernog prostora. Raznovrsne usluge koje nudimo su posebno kreirane kako bi potakle rast, inovacije i poslovni razvoj.

Koncept Networksa je stvoren kako bi nadahnuo inovacije, razvoj novih ideja, industrije te poduzetništva u Bosni i Hercegovini, te je mjesto gdje lokalno i globalno tržište susreću talente. Pruža usluge u oblasti outsourcing-a, edukacije, savjetovanja i coworking-a. Za naše klijente nudimo kancelarijski prostor, koji je više od samog radnog stola, te savršene prilike za networking i promocije. Svaki stanar napreduje zahvaljujući stimulativnom okruženju, razmjenjuje vještine i resurse, te koristi prilike da proširi svoju profesionalnu mrežu kontakta, ali i razvije osjećaj zajedništva.

Više

NSoft

NSoft pruža softverska rješenja vrhunske kvalitete za industriju igara na sreću i klađenja, uključujući platforme, virtualne igre na sreću, sportsko klađenje i lutrije.

Jedinstvena ideja NSoft-a još od kada smo započeli djelovanje 2008, jeste zacrtana investicija u inovaciju i ljude. Mi smo kompanija koja sa klijentima dijeli porodičnu vezu i svoju filozofiju. Ova filozofija nosi istinu za svakog od nas - a ta filozofija se temelji na tome da su ljudi ti koji su u srcu svega.

Zahvaljujući ovakvom pristupu, uspjeli smo proširiti posao i postati jedan od vodećih poslodavaca u regiji. Profesionalci žele postati NSofteri i dio porodice koja broji 190 ljudi.

Više

Oracle BH

Oracle BH d.o.o., kao ovlašteno predstavništvo Oracle Corp, posluje sa sjedištem u Sarajevu, te zapošljava tim mladih koji djeluju kako u BiH, tako i van granica naše države kao regionalni resursi. Oracle tim aktivno učestvuje i u radu akademske zajednice kroz inicijativu Oracle Academy.

Globalno, Oracle ima preko 138.000 uposlenika i prihode veće od 38 milijardi USD u posljednjoj fiskalnoj godini, od čega je 4,6 milijardi USD prihoda od Cloud-a. Pored strateške usmjerenosti kompanije prema Cloud-u, Oracle godišnje ulaže preko 5,8 milijardi USD u istraživanje i razvoj što rezultira visoko kvalitetnim proizvodima koji su konstantno prepoznati kao lideri na tržištu poslovnih rješenja.

Više

OROUNDO Tech

OROUNDO Tech d.o.o. je ćerka-kompanija austrijske firme OROUNDO Mobile GmbH. Kompanija OROUNDO je osnovana prije 5 godina u Beču, u Austriji, zemlji poznatoj po bogatom muzičkom i uopšte umjetničkom naslijeđu. Upravo zbog toga je OROUNDO započeo projekat zvani Cultural Places – aplikacija i web platforma koja služi kao vlastiti digitalni vodič kroz kulturna mjesta širom svijeta.

Cultural Places je platforma koja služi kao podrška kulturi i turizmu. Svojim pametnim i modernim rješenjem i snažnim osjećajem za razvoj društvenih platformi OROUNDO pomaže kulturnom turizmu da se usmjeri prema 21. vijeku, kao i da svoje partnere poveže sa novim ciljnim grupama u digitalnom dobu.

Pored toga, OROUNDO u saradnji sa Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) iz Zagreba, radi na projektu vezanom za sigurnost računarstva u oblaku, a koji je finansiran od strane Evropske Unije.

Više

PING

PING Software and Services je firma za razvoj softvera specijalizovana za razvoj poslovnih aplikacija i usluge integracije raznorodnih sistema. U poslednje dvije decenije PING je posvećen pružanju usluga razvoja softverskih rješenja na zahtjev klijenta. U tom periodu uspješno smo realizovali preko 100 projekata implementacije velikih poslovnih sistema.

Mi smo partneri sa klijentima koji tek započinju svoje poslovanje, malim i srednjim preduzećima, ali i velikim poslovnim, finansijskim i vladinim organizacijama. PING porodica već dugi niz godina broji više od 50 stalno zaposlenih, od kojih je najveći broj visoko obrazovanih kadrova iz oblasti računarstva i informatike. Naše procese smo certifikovali sa međunarodnim standardima za kvalitet ISO 9001:2008 i ISO 27001:2013 za sistem upravljanja informacijskom sigurnošću.

Više

Planet soft

Planet soft je regionalna informatička grupacija koja posluje na teritoriji adrijatik regije iz svojih kompanija u Banjoj Luci i Beogradu. Primarni fokus kompanije su rješenja koja unaprijeđuju, optimizuju i automatizuju poslovne procese, sa ciljem da podignu nivo efikasnosti i iskorištenja resursa svojih korisnika, a sve sa idejom ostvarivanja direktnih ili indirektnih ušteda u svakodnevnom poslovanju.

Dugogodišnje iskustvo eksperata zaposlenih u Planet soft-u i partnerstva sa globalnim softverskim i hardverskim liderima dokaz su posvećenosti korisnicima. Konstantno ulaganje u znanje i stručnu osposobljenost zaposlenih, kao i praćenje trendova i načina primjene novih tehnologija u poslovnom okruženju predstavlja put za ostvarivanje uspješnih rezultata kojem teže.

Više

RUBICON

RUBICON je kompanija koja je osnovana 2013. godine. Osnovana je od strane dva softverska inženjera koji su vjerovali da je u Sarajevu moguće kreirati atmosferu koja donosi inovaciju, a i praviti softver za neke od velikih svjetskih kompanija.

Najveća eksperitza kompanije RUBICON je razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Neke od aplikacija koje je razvio RUBICON za svoje klijente imaju i po stotine hiljada korisnika. RUBICON pruža usluge:

- Design Sprint - proces u kojem u samo 5 dana produktni tim radi na rješavanju problema, kreiranju prototipa i testiranju rješenje na korisnicima
- UX/UI dizajn
- Softverski inženjering

RUBICON trenutno ima 15 uposlenih koji rade na nekim od najzanimljivijih projekata u industrijama muzičkih uređaja, “internet of things”, veterinarstva i brige o ljubimcima, regrutacije uposlenih.

Više

QSS

Osnovana 1997. godine, kompanija QSS bilježi kontinuiran rast i razvoj na tržištu. Za 20 godina postojanja i poslovanja, QSS je realizovao preko 500 projekata kako od nacionalnog tako i od regionalnog značaja, te je digitalizovao poslovanje preko 1.000 kompanija, agencija i neprofitnih organizacija. Danas QSS drži status vodećeg davaoca usluga Cloud tehnologija, razvoja softvera i sistemske integracije kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regionu. QSS-ove servise i sisteme na dnevnoj bazi upotrebljava preko milion korisnika, te preko 50.000 organizacija u Bosni i Hercegovini.

Vizija QSS-a je postati vodećim providerom IT rješenja u regionu u narednoj deceniji, koristeći se znanjem, resursima i inovativnim duhom svog kolektiva u svrhu dugoročnog poboljšanja dobrobiti kupaca, korisnika, partnera, te svakako i uposlenika i zajednice u cijelosti.

Više

Softhouse

Softhouse Balkans je dio švedske Softhouse grupacije koja je jedna od vodećih skandinavskih kompanija kada su u pitanju agilne metode razvoja softvera, obuke i dijeljenja znanja. Sa preko 200 uposlenih u nekoliko ureda u Švedskoj, Softhouse već preko 20 godina aktivno djeluje na polju agilnog razvoja softverskih rješenja, ali i razvoja ljudi te poslovnih procesa.

Glavne vrijednosti Softhousea su transparentnost te briga i dijeljenje znanja među uposlenima što doprinosi uspješnom poslovanju i odličnoj atmosferi koja vlada među zaposlenicima. Softhouse Balkans primjenjuje ove vrijednosti na Bosnu i Hercegovinu te koristi prednosti švedske kulture i pristupa prilikom rada sa domaćim klijentima i zaposlenicima. U vremenu kada mnogi mladi profesionalci napuštaju Bosnu i Hercegovinu, nezadovoljni radnim okruženjem u zemlji, Softhouse kroz svoje vrijednosti i pozitivan pristup doprinosi stvaranju novih lidera u našoj zemlji.

Više

Softray Solutions

Softray Solutions je softverska firma osnovana u Atlanti, sa razvojnim timom smještenim u Sarajevu. Fokusirani smo na pružanje konsultantskih usluga za razvoj softvera koristeći agilne razvojne metodologije.

Upotrebom savremene tehnologije, nudimo stručnost u sljedećoj generaciji web, mobilnih i cloud tehnologija koje transformišu ideje u inovativne aplikacije s modernim dizajnom, naprednom skalabilnošću i visokom sigurnošću.

Stekli smo bogato iskustvo u razvoju naprednih poslovnih sistema u industrijama zdravstva, kontrole saobraćaja i video nadzora, upravljanju prihodima, upravljanju inventarima, interfejsima za finansijske institucije i još mnogo toga.

Naš cilj je pružiti kvalitet klijentima i pomoći im da ostvare svoje ključne poslovne prilike korištenjem naših tehnoloških rješenja. Kao pouzdani partneri, trudimo se da našim klijentima učinimo razvoj softvera jednostavnim, pametnim, transparentnim i efikasnim.

Više

SPARK

SPARK je napredna tehnološka platforma posvećena digitalnim profesionalcima, startupima i projektima. Naši programi su: SPARK school, SPARK academy, SPARK r&d, SPARK business, SPARK marketing, i SPARK project. Korisnici su individualci, timovi, investitori, tvrtke, istraživači i sponzori. Iskusite sadržaje koje naša platforma nudi te postanite korisnik naših programa. Brzo povećajte obujam poslovanja, oslobodite se operativne složenosti, proširite vaše znanje i povećajte učinkovitost. Saznajte više o našim programima i pronađite one koji vam odgovaraju. SPARK school obučava buduće digitalne profesionalce kroz besplatne radionice programiranja, razvoja mobilnih aplikacija, operacijskih sustava, dizajna, analitike podataka i projekt menadžmenta.

SPARK academy je tromjesečni obrazovni program s naglaskom na IT poslovne i menadžerske vještine, koji pretvara kvalitetne mlade profile u obučene stručnjake spremne za rješavanje novih izazova i stvaranje inovacija u IT sektoru. SPARK r&d specijaliziran je za istraživanje i razvoj primjenom najnovijih tehnoloških trendova. Tim razvija web, mobilne i desktop aplikacije koristeći najnoviju open-source tehnologiju koja obuhvaća širok raspon rješenja od frontenda i backenda do različitih baza podataka. SPARK business osigurava internu i eksternu podršku kroz vrijedan rad članova programa. Interna podrška uključuje pravne, financijske i kadrovske usluge koje su posvećene jačanju izvrsnog rada svih ostalih SPARK programa. Eksterna podrška uključuje tri vrste usluga: poslovno savjetovanje, coworking prostor i studentske prakse koje SPARK business pruža postojećim tvrtkama ili pojedincima.

Osim maksimiziranja promocije branda, stvaranja marketinških kampanja, mapiranja marketinških strategija i razvijanja novih načina komuniciranja SPARK poruka, SPARK marketing nadgleda i upravlja ekspanzivnom strategijom događaja. SPARK project tim zadužen je za pisanje projektnih prijedloga i realizaciju svih projekata koje apliciraju i prođu SPARK i SPARK school. Ovi projekti pokrivaju različite teme, kao što su obrazovanje, mentorstvo, radionice, događaji i sve ostale društveno korisne aktivnosti vezane za mlade IT entuzijaste i startupe.

Više

Symphony

Symphony okuplja ljude koji dijele istu strast - strast za tehnologijom. Pored toga, dijelimo i različite vrijednosti koje Symphony čine mjestom na kojem svako voli da provodi vrijeme, da razvija, zabavlja se, napreduje i radi na nekim od najinteresantnijih projekata na svijetu.

Više

Studis

Studis d.o.o. je mlada, domaća kompanija koja se specijalizirala poslovima u oblasti web tehnologija, digitalnog marketinga i softverskog licenciranja, ali sa veoma uspješnim projektima iza sebe. U našoj raznovrsnoj ponudi imamo sve što je potrebno za promociju i brendiranje kompanije na internetu, kao i potpunu podršku za sigurnost podataka, te olakšani rad kroz softverska rješenja.

Uvjereni smo da tehnologija ima svrhu, samo ako unaprjeđuje kvalitet života ljudi. U skladu sa tim isporučujemo samo ona rješenja koja će sve nas učiniti boljim, a posao lakšim i uspješnijim. Našim klijentima pružamo najbolja i potpuno testirana rješenja. Način na koji razvijamo naša rješenja daju nam neograničene mogućnosti da pružimo najbolju uslugu koju softverska kompanija može ponuditi.

Više

Tech 387

Tech 387 sa sjedištem u u Sarajevu, Bosna i Hercegovina je počela sa poslovanjem 2015. godine, te je uspješna i brzorastuća kompanija specijalizirana za proizvodnju besprijekornih softverskih rješenja prema standardima Six Sigma.

Naša misija i posebnost se zasniva na ambicijama, unikatnošću i fleksibilnošću. Kao partner mi razvijemo i pružimo stručne, inovativne tehničke usluge i rješenja koja omogućavaju našim klijentima da postignu maksimalan uspjeh sa svojim softverima.

Spektar usluga • Web aplikacije • Mobilne aplikacije • UI/UX dizajn • Kompleksni sistemi • ASO (Optimizacija App trgovine)

Više

WaySeven Technologies

WaySeven Technologies je firma koja se bavi razvojem visoko-kvalitetnog softvera za klijente širom svijeta. Posluje iz Banjaluke, pretežno se baveći fintech i insurtech oblastima. Kompanija je aktivan poslodavac, jer uz konstantni rast nudi i ljetne prakse programerima početnicima. Uz pomoć Agilnih metodologija rada i predanog tima, uvijek su spremni za nove izazove!

Više

WeTek

WeTek je internacionalna tehnološka kompanija sa sjedištem u živahnom gradu Porto, Portugal, sa uredima u SAD-u, Kini, BiH i Sloveniji. Kompanija razvija inovativna hardverska i softverska rješenja za postojeće i buduće IPTV/OTT servise i operatere. U tom smislu, WeTek razvija i proizvodi top-of-the-line Android set-top-boxove kao i IPTV/OTT platformu pod nazivom WeCast. WeTek se zalaže za stvaranje proizvoda koji pružaju najbolje audiovizuelne doživljaje i iskustva krajnjim korisnicima i klijentima koji rade isporuku video sadržaja.

Više

Zendev

Naš tim pruža vrhunska softverska rješenja prema potrebama vaše kompanije. Sve što radimo utemeljeno je u pouzdanosti, kvalitetu i kompetenciji. Osnivači i direktori kompanije Zendev su inženjeri s dubokim razumijevanjem IT-a, što omogućava lakšu procjenu i prijedloge kako vam možemo pomoći u IT projektima.

Više

ZIRA

U proteklih 20 godina ZIRA je bila vodeći prodavač inovativnih BSS rješenja za menadžment potrošača, prihoda i rizika, posvećen maksimiziranju vrijednosti potrošača, uz kontinuirani razvoj svog poslovnog portfolia.

Radeći sa preko 50 telekomunikacijskih operatera u 22 zemlje, ZIRA implementira integrisana i fleksibilna modularna rješenja, pokrivajući sve, od narudžbe do platnog procesa za maloprodajne i veleprodajne domene. Na taj način štitili vjerodostojnost investicije, smanjujući rizik i cijenu implementacije prilikom ispunjavanja jedinstvenih potreba svojih kupaca.

Više