Popular News

BH Engineering Weeks projekat koji umrežava stručnjake iz BiH

 

24.12.2019.

 

BH Engineering Weeks 2019 u Sarajevu je održan od 14.11-12.12., u Sarajevu, Banjoj Luci, Lukavcu i Tuzli pod sloganom: „Povežimo budućnost“ i njegov cilj bio je prvenstveno umrežavanje i razmjena ideja o zajedničkom unapređenju korištenja tehnologije u praksi.
 

Ovaj događaj bio je jedinstvena prilika da se upoznaju najuspješniji stručnjaci iz oblasti inžinjeringa, informacionih tehnologija, industrije, energetike, te brojni inovatori, profesori, akademici, CEO menadžeri i ljudi iz svijeta biznisa.
 

Bit Alijansa učestvovala je na događajima organizovanim u Tuzli, Lukavcu i Sarajevu tokom BH Engineering Weeks. Podrška navedenim događajima od izuzetnog je značaja za IT industriju jer omogućava saradnju stručnjaka iz BiH i cijelog svijeta kada je u pitanju oblast inženjeringa. Na konferenciji održanoj u Sarajevu Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse učestvovala je na panel diskusijama „Gdje smo sada i kuda idemo – Bh Engineering“ i „Sutra počinje danas: Inovacija, robotika i IT industrija“.

 

„Konferencijom koja je organizovana 12.12.2019. godine u Sarajevu zatvorili smo krug BH Engineering Weeks projekta koji je trajao proteklih mjesec dana te u različitim gradovima u BiH omogućio da se ljudi, a najviše naši mladi, bliže upoznaju sa STEM oblastima te potencijalima istih za naše društvo. Nakon učešća na konferencijama organizovanim u Banjaluci, Tuzli, Lukavcu i Sarajevu zaista sam ponosna što sam imala priliku da mladim generacijama prenesem svoja dosadašnja znanja i iskustva kada je u pitanju rad u IT industriji, te im objasniti i uvjeriti ih da su dobrodošli da rade u ovoj perspektivnoj industriji, industriji koja cijeni znanje, trud i strast prema tehnologijama kao ključne vrijednosti zaposlenih. Iskreno čestitam organizatorima koji kreiraju izuzetnu vrijednost za BiH kroz inicijativu BH Engineering Weeks i sigurna sam da će Bit Alijansa nastaviti da daje dodatnu vrijednost i svakom budućem uspjehu ovog značajnog projekta.“, navela je Tatjana Vučić, izvršna direktorica Bit Alijanse.