Popular News

Sorry, this entry is only available in BHS. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Besplatna ljetna škola programiranja u Sarajevu za učenike osnovnih i srednjih škola

 

Udruženje Bit Alijansa, po prvi put u Bosni i Hercegovini organizirat će u toku mjeseca avgusta, za djecu od 13 do 17 godina, besplatnu ljetnu školu programiranja – CoderDojo Sarajevo.

 

Svi oni koji žele otkriti svijet IT-a i programiranja, uz igru i zabavu mogu se prijaviti putem linka: https://goo.gl/forms/NVDdR0XFdUuDtVyz1 .

 

Ljetna škola za buduće programere bit će održana u saradnji sa studentima Prirodno-matematičkog fakulteta i Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu po planu učenja koji definiše CoderDojo zajednica. Sve CoderDojo škole programiranja su besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. Škola će se održavati tokom četiri sedmice u ukupnom trajanju od 24 školska časa u periodu od 31.7. do 26.8.2017. godine.

 

CoderDojo je svjetski pokret osnovan u Irskoj, s ciljem pružanja mogućnosti učenja programskih jezika već od najranijeg djetinjstva. Tokom 2016. godine više od 38. 000 djece je pohađalo CoderDojo škole programiranja u više od 60 zemalja svijeta.

 

Udruženje Bit Alijansa ima u planu i u narednom periodu organizirati iste ili slične projekte u brojnim gradovima širom BiH. Na ovaj način, pokazuje svoju dugoročnu opredijeljenost za educiranje mladih, saradnju sa obrazovnim institucijama, te osnaživanje i unapređenje softverske industrije u našoj zemlji.

 

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem e-maila [email protected] ili putem naše Facebook stranice  https://www.facebook.com/BitAlliance/