Popular News

Asocijacija poduzetnika Hercegovine i Bit Alijansa potpisali Memorandum o saradnji

 
 

16.11.2018.

 

Jučer je Mostaru potpisan Memorandum o saradnji između Asocijacije poduzetnika Hercegovine i Bit Alijanse. Memorandum su potpisali Damir Vidačak, predsjednik APH i Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse.
 

Potpisivanjem memoranduma ove dvije organizacije su potvrdile svoju buduću saradnju, te će u narednom periodu aktivno raditi na jačanju i razvoju informacionog društva, kao i poslovnog okruženja u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, ali i u cijeloj BiH. Misija APH je osnaživati kompanije u ostvarenju svog punog potencijala, poticati stvaranje povoljnog okruženja za privredni razvoj i stvarati snažnu umreženu zajednicu privrednika.
 

“Kroz svoje aktivnosti donosimo našim članicama sve relevante informacije za njihovo poslovanje i sklapanjem ovakvih saradnji pridonosimo budućim odlukama u stvaranju pravog IT kadra za bolje poslovanje naših članica. APH je potpisavanjem ovog memoranduma obvezao se kako će biti dio aktivnosti stvaranja novog sistema obrazovanja u IT sektoru zajedno s Bit Alijansom kao partnerima za budućnost”, rekla je Helena – Jelena Lončar, menadžer Asocijacije poduzetnika Hercegovine.
 

Bit Alijansa je krovno udruženje 52 IT kompanije koje djeluju u Bosni i Hercegovini. Kompanije-članice trenutno zapošljavaju više od 2200 zaposlenika i jedan od ciljeva aktivnosti koje Bit Alijansa realizira jeste da se umanji deficit kvalificiranog radnog kadra, te da se obrazuju stručnjaci u IT sektoru.